Hozzávalók 4 főre: 3 dl búzadara, 30 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 4 tojás, 1 csokor friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél), só ,fehér bors
Elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és apránként beledolgozzuk a búzadarát, ezután pedig a sóval, őrölt fehér borssal és finomra vágott tárkonnyal elkevert tojássárgákat. Egyórai pihentetés után forró, de nem lobogó vízbe szaggassuk. Jó nagy fazékban főzzük, hogy a galuskáknak legyen helyük duzzadni és addig hagyjuk, míg a galuskák háromszorosára nőnek. A füstölt szalonnát közben apróra vágjuk, zsírjára sütjük, a pörcöt leszűrjük, és a szalonnazsírra szedjük a megfőtt galuskákat. A tejfölt kikavarjuk juhtúróval, sóval, borssal ízesítjük és rákenjük a galuskákra. Tetejükre szórjuk a szalonnapörcöt, és 15 percre forró sütőbe tesszük. Rendkívül finom!
Recept innen 4 dl darát soknak találtam, csak 3 dl. használtam
11 megjegyzés:
Hű, de remekül néz ki! Nyelek is nagyokat miközben mentem a receptet...:)
Tényleg finomnak látszik, nagyon guszta.
Szép a terítőd, tetszik :)
Nagyon guszta, mint mindig:)
Nagyon szép és finom lehet! Nem ismerem a daragaluskát ilyen formában de biztosan nagyon ízletes!
amiben juhtúró van, az csak finom lehet....
Nagyon jól néz ki, nem ismerem ilyen formában, de tetszik nagyon.
OOOOOOOOOOhhhhhhh! Ez nagyon a kedvemre való! Csak jussak efféle aromás túróhoz! Gratulálok Aléda, ez nagyon finomra sikeredett!
Aztaaaaa! De meg tudnám kóstolni! Imádom az ilyen szalonnás dolgokat! Nagyon guszta!!!
Na,ezt is ki kell probalni! Csak nyelunk nagyokat,mikozben lessuk az uj ,jobbnal jobb receptet,gyonyoru fotokkal illusztralva.Es tobbnyire korgo gyomorral ,meg ebed elott:)
(a lanyok a konyvelesrol)
Hú, ez aztán a kaja :)!! Nagyon finom lehetett, és persze szuper jól néz ki!!!
Ez nagyon érdekes, guszta, el tudom képzelni köretnek is, nem csak magában, pl. marhapörkölthöz. Mentettem is a receptet:-))))
Megjegyzés küldése