Hozzávalók: 2 dl fehérbor, 5 dl tejszín, 2 tojás,15 dkg cukor,1 gerezd fehér szőlő
Elkészítése: a tojásokat kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a bort és 2 dl tejszínt. Vízgőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrű krémes lesz, majd kihűtjük. A megmaradt 3 dl tejszínt felverjük, majd lazán beleforgatjuk a kihűlt tojáskrémet és a megmosott szőlőszemeket. Fóliával kibélelt formákba töltjük és lefagyasztjuk. Szőlőszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
De fincsi lehet:)
VálaszTörlésJáték van nálam szívesen látlak:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2012/08/nyarbucsuztato-lancjatek.html
Azta! De jól néz ki! És még szemek is vannak benne...Irtó csábító jeges finomság!
VálaszTörlésCsodás lett!!!
VálaszTörlésValami csodálatos lett a parféd, Aleda!:)
VálaszTörlésWooow! :)
VálaszTörlés