Hozzávalók a piskótához: 5 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 5 dkg kakaó, 3 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj, 1 sütőpor; a krémhez: 1 kakaós pudingpor, 5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 10 dkg keserű csokoládé, 2 dl habtejszín; a díszítéshez: 10 dkg M&M cukorka, 25 dkg finetti ostyarúd, színes szalag
Elkészítése: a piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Mikor már vastag és krémes lesz, kanalanként hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat és együtt verjük még kicsit. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd lazán beleforgatjuk a tojásos krémbe. Sütőpapírral kibélelt 24 cm-e tortaformában, 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük. Mikor félrehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a cikkekre tört csokoládét és addig kavarjuk, míg a csokoládé elolvad, majd hűlni hagyjuk. A habtejszínt felverjük és kanalanként belekeverjük a kihűlt pudingba. A piskótát két lapba vágjuk és betöltjük a krém felével, másik felével pedig bevonjuk a tortát. Jól lehűtjük, majd a tálalás előtt az ostyarudakat átlósan kettőbe vágjuk, körberakjuk velük a torta oldalát, az M&M cukorkát pedig a tetejére szórjuk. A tortát átkötjük szalaggal.
A tortát a kislányom készítette.
8 megjegyzés:
Nagyon ügyes a kislányod, finom és szép tortát készített! :)
Egyszerű, de finom, mutatós torta!
Woow, nagyon ügyes a kislányod, nagyon szép ez a torta! ...és az íze milyen finom lehet!! :P
A kislányod tortája szép és finom!:)) Ügyes!:))
Koszonom szepen :)
Nagyon mutatós és színes torta. Csak úgy csábít, ha ránézek! :o)
Ez annyira guszta lett, hogy most egyűltő helyben meg tudnék enni 2 azaz kettő szeletet! Pedig most vacsoráztam. :-)) Nagyon ügyes kislánykád van!
Anyukájára ütött a kislányod:)
Megjegyzés küldése