Hozzávalók: 5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2,5dl tej, 5 dl tejszín, 50 dkg málna
Elkészítése: a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, és hozzáadjuk a tejet. Vízgőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrű krémes lesz, majd kihűtjük. Ha jól kihűlt, belekavarjuk a felvert tejszínt és két részre osztjuk. Felébe belekavarjunk 25 dkg, villával összetört málnát A fehér és a málnás krémet, fóliával kibélelt, hosszúkás formákba rétegezzük, a megmaradt málnaszemeket elosztjuk a rétegek között. A parfét lefagyasztjuk. Málnaszemekkel és mentalevéllel díszítve, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:szeletelés előtt, fél órával vegyük ki a fagyasztóból és tartsuk a hűtőszekrényben.
12 megjegyzés:
Nagyon finom es a kepek is csodallatosak:)
Nagyon finom, most jó is lenne ebben a nagy melegben! :)
Ez igen, ilyen hideg, málnás finomságra vágyom én is. Sajnos nagymamámék kertjében a szárazság miatt még a málnatövek is kihaltak. Pedig tavaly mennyi finom málnát fagyasztottam, meg főztem dzsemnek:)
Hú, ez már kinzás, annyira de annyira guszta. Kati, itt is szenvednek a málnák, pedig még locsolom is őket, de ott sül meg a szárona picike málna :(
Köszi, kisPipém:)
Okki, jó húsítő volt:)
Kati, nálunk sincs az idén málna termés, így most fagyasztottból készült. A tavaly sok mindent készítettem málnából, mert volt. Mivel nagyon szeretjük a málnát, most ez a megoldás is több volt mint semmi.
Csilla, nem annak szántam:)) de én is annak éreztem, amikor málnás finomságokat csodáltam:)
Hallod ide dobhatnád az egészet, itt olyan meleg van, hogy mind megenném, olyan gyönyörűséges:-)))))
Nagyon guszta én is szívesen elkapnék egyet ha dobnád!:-))
Gyönyörű!
Ma ez nagyon jól jött volna ebben a nagy melegben!A fotók nagyon szépek!:-)
Megjegyzés küldése