A torta kétféle képen készíthető: sütéssel vagy sütés nélküli lappal.
Sütés nélküli lap: A tortalaphoz a kekszet kékes aprítóban összeaprítjuk, hozzáadjuk a megolvasztott vajat és összedolgozzuk, majd 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Sütéssel készült lap: A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a maskarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük.
Tort Oreo
Ingrediente pentru formă de 24-26 cm:
pentru baza tortului: 300 g biscuiți oreo, 70 g unt;
pentru cremă: 350-400 g mascarpone, 300 ml iaurt grecesc,
200 g zahăr pudră, 400 ml smântână pentru frișcă, 15 g gelatină, 200 g biscuiți
oreo;
pentru decorare: 150 ml smântână pentru frișcă, 1 lingură
zahăr pudră, 12 biscuiți oreo.
Prepararea:
1. Pentru
baza tortului se mărunțesc biscuiții în robotul de bucătărie, se amestecă cu
untul topit.
2. Se aplatizează
în forma de tort tapetată cu hârtie de copt.
3. Gelatina se hidratează în 80 ml apă, se lasă 5 minute, după care se
încălzește până devine fluidă.
4. Se rade crema de pe biscuiți(de pe cele pentru
cremă + de pe 6 biscuiți pentru decorare)
5. Biscuiții
goi se mărunțesc în robotul de bucătărie. Se bate smântâna pentru frișcă.
6. Se
mixează mascarponele cu zahărul pudră și crema rasă de pe biscuiți.
7. Se
încorporează iaurtul, gelatina, frișca bătută și la final mixul de biscuiți(minus
cele 6 pentru decorare).
8. Crema
se toarnă în formă, peste baza de biscuiți. Se pune la rece pentru 3-4 ore.
9. Pentru
decorare sebate frișca cu zahărul pudră, se pune într-un sac de ornat cu vârf
de stea.
10. Se scoate
tortul de la rece, se îndepărtează peretele formei, se transferă tortul pe un
platou.
11. Se presară
deasupra cele 6 biscuiți mărunțite, se șprițează 12 rozete de frișcă și se
decorează cu jumătăți de biscuiți oreo.
Nagyon guszta! Egyszer majd elkészítem én is! :)
VálaszTörlésEzt muszáj lesz elkészítenem:) Nagyon szép lett!
VálaszTörlésFantasztikus! Szívesen kóstolnék! Szuperek a képek!
VálaszTörlésBizony én is ezt a tortát terveztem megcsinálni vagyis hasonlót.Gyönröű lett és imádom az Oreo kekszet-
VálaszTörlésKöszi, lányok:)
VálaszTörlésIgazán ünnepi torta!A képek is csodaszépek Aleda!:-)))
VálaszTörlésHűha, mentem ezt a receptet! És nem csak azért, mert gyönyörűen mutatós, hanem mert tutira finom! Decemberben hatunknak lesz a családból szülinapja és az egyikőnk tortája ez az oreo torta lesz:)
VálaszTörlésImádom az Oreo kekszet, úgyhogy nekem ez a torta is nagyon bejönne... De megkóstolnám...! :o)
VálaszTörlésSzia Nagyon guszta ez a torta meg is csinálom a páromnak :) Azt szeretném ezzel kapcsolatban kérdezni hogy görög joghurtból nem láttam még natúrt, hogy lehet e mondjuk sztracsatellásból csinálni? És hogy milyen habtejszínt használjak hozzá? Köszönöm előre is :)
VálaszTörlésSzia Janka. A sztracsatellas tokeletesen megy, hiszen abba csoki van. De mas, sima joghurt is jo bele, azzal a mascarponet helyettesitettem, h konnyebb legyen a krem. Tejszint, Hulalat hasznaltam. Sok sikert a tortahoz:)
VálaszTörlésSokat segített Köszönöm:)
VálaszTörlésLiszt nem kell bele?
VálaszTörlésSzia!azt szeretnem kerdezni h oreo kekszet hol lehet kapni?:)
VálaszTörlésSzia. A Kolozsvári Auchan/ban vettem, igaz nem most, hanem a tavaly nyáron, amikor készítettem ezt a tortát.
TörlésJól néz ki...ezt megcsinálnám,de nem kell liszt a tésztához??????
VálaszTörlésNem kell liszt, csak kakaó, hogy jó sötét legyen a lap.
VálaszTörlésOreo kekszet a müllerben lehet kapni ! :) Nagyon jól néz ki a torta egyébként, mindenképpen el fogom készíteni és remélem h ugyan ilyen szuper lesz az enyém is :)))
VálaszTörlésSzia, te hány fokon sütötted ?előre is köszönöm :)
VálaszTörlésSzia! 170 fokon.Hamar átsül, mert vékony a lap.
TörlésEzt készìtem el a lànyomnak szülinapjàra.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésElkészítettem Karácsonyra, mint életem első tortáját! Mit ne mondjak: egyszerűen tökéletes a recept! :) Köszönöm!
VálaszTörlésÉnis elkészítettem isteni finom lett!!! :)
VálaszTörlésMindenkinek ajánlom kipróbálni!!!
Köszi a receptet :)))
Szia! azt szeretném kérdezni hogy a 20 dkg oreo kekszet hogy törjem össze ha van benne krém? vagy az nem baj ?
VálaszTörlésSzia! A krémmel együtt törd, nem kell nagyon morzsalékosra, jó ha maradnak nagyobb darabok benne, ropogós lesz majd a krémben és attól finom.
VálaszTörlésÉn elkészítettem, nagy sikere volt, most a párom születésnapjára fogom ismét elkészíteni, remélem jó lesz! :) köszönöm a receptet!! :)
VálaszTörlésKöszönjük a receptet, megcsináltam a párom szülinapjára! Isteni lett :) A kikapart krémet is a krémhez tettem :) Mindent másfélszeresen számoltam fel, mert nekem 26 cm-es tortaformám van.
VálaszTörlésSzia Aleda!
VálaszTörlésTöbbször is elkészítettem már ezt a tortát és nagyon finom!!
Két kérdésem lenne.
1. A zselatint mennyi vízben oldod fel?
2. a kekszmorzsás rétegre csak nekem nem akar rátapadni a tejszín, vagy először nyomod rá a rózsákat és utána szóród le keksszel?
Köszönöm a választ, Dóri
Lányok, örülők, h tetszik a recept.
VálaszTörlésDóra: A zselatint fél dl. vízben kell feloldani. A kekszmorzsás rétegre valóban nehezen tapad a tejszín, én előtte szórom meg, és a késhegyével kicsit félretolom azokon a helyeken ahova a tejszínrózsát nyomom. :)
Szia!Szerinted 18-as tortaformához milyen arányokkal kell dolgoznom?Biztosra kell mennem😊Köszi előre is!
VálaszTörlésSzia! 2 cm-el kisebb tortaforma nem sok, szerintem az alap maradhat, a krémet csökkentsd kicsit.
VálaszTörlésKrém: 20 dkg mascarpone, 15 dkg porcukor, 1,5 dl görög joghurt, 1,5 dl habtejszín, 10 g zselatin, 15 dkg oreo keksz
Elkészítettem, nagyon finom, köszönöm a receptet.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia. Köszönöm a receptet, tudnál segíteni hogy 26 centis tortalaphoz mennyit tegyek bele a hozzávalókból? :) Ez lenne életem első tortája biztosra akarok menni :DD
VálaszTörlésSzia. Beírtam a receptbe az adagokat egy 26 cm-es tortaformához is. Sok sikert! :)
VálaszTörlésSzia!23-as tortaformához jók a 20-as arányok?
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésIgen, jók. Egy nagyon picivel lesz alacsonyabb.
Én már harmadszor készítem el egy héten belül,fantasztikus ízvilág nagyon könnyű elkészítés,nagyon nagyon finom!!!Fiaimnak van egy hét eltéréssel a szülinapjuk és kedvencük az oreo keksz gondoltam meglepem őket a torta formájával és nagyon örültek nagyon ízlett mindenkinek és elfogyott egy 27cm-s és egy 24cm-es torta egy szempillantás alatt!!
VálaszTörlésköszönöm a receptet!!
Én egy 23 cm-es formában készítettem el a 20 cm-es adagot, de a kakaós alsó réteg elég vékonyka lett, az adagot meg kellett volna 1,5-szerezni! ezen kívül porcukorból csak 15 dkg-ot tettem bele 20 helyett, de így is rendben volt, sőt, talán még ennél kevesebb is mehetett volna bele, mert így is bőven édes volt! persze tudom, hogy egy oreos torta édesen jó, de azért elég kevesebb extra cukor is, ha lehet...
VálaszTörlésEz nagyon rosszett!! Senkinek sem ajanlom! Nagyon sok penz hiaba.. csak a joghurt izet erzem :-)
VálaszTörlésAzért olyan sok pénz nem :) MI lehet benne olyan rossz? Mascarpone, joghurt, keksz...
VálaszTörlésGorog joghurtot mivel lehet helyettesiteni? Es hogy erted azt hogy a mascarponet hekyettesited azzal? Esetleg ha 30cm-es a tortaforma akkor az aranyok hogy oszlanak el?
VálaszTörlésElnezesedet kerem es koszonom elore is!
Görög joghurtot magas zsírtartalmú natúr joghurttal lehet helyettesíteni.
VálaszTörlésEzt a tortát eredetileg csak mascarponeval és habtejszínnel készítettem, majd egy következő alkalommal a fele mascarponet joghurttal helyettesítettem, így sokkal jobban ízlett mindenkinek, könnyebb lazább lett a krém szerkezete és ízre sem lett annyira tömény, ezért receptben már csak így jegyeztem le.
Beírom a receptbe 30 cm. formához a hozzávalókat.
nagyon jo néz ki ez a torta,elöre is gratulálok.én most szeretném elkésziteni ezt a növéremnek,de van egy dolog amit nem tudok összerakni.ehez kérnék segitséget ha nem gond.szoval van két tésztánk az egyik sütött,a másik sütés nélküli.hogy kell ezt a két tésztát felhasználni,ha majd rakom össze a tortát??mert az addig oké hogy a krémet a tortalapra kenem,de mi lesz a másik torta lappal,ami gondolom a sütés nélküli.remélem érthetöen sikerült leirnom amit akartam.segitségét elöre is köszönöm.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésA tortához nem kell csak egy lapot használni, amit jobban szeretne, vagy amelyiket könnyebbnek találja elkészíteni. Tehát lehet kekszből készíteni a lapot vagy pedig lehet sütni tojásból. Én is remélem, hogy érthetően írtam le és kívánok sok sikert az elkészítéshez!
:)
nagyon szépen köszönöm a segitséget.
VálaszTörlésA sütéssel készült lap esetén ki kell a tortaformát vajazni, vagy simán mehet bele? Köszönöm szépen! Mindjárt sütöm!:)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésA tojásokat a tortalaphoz nem kell szétválasztani, majd felverni a fehérjét? Köszönöm
VálaszTörlésNem kell szétválasztani a tojásokat, egyben verjük őket a cukorral, kézi mixer nagy fokozatán, 5-10 percig, míg vastag habkrém nem lesz.
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem, hogyha szombat este megcsinálom a tortát, de csak hétfő délután lesz elfogyasztva, akkor lesz-e valami baja? Előre is köszönöm a választ! :)
VálaszTörlésEgy jól működő(4 fokos) hűtőben nem lesz semmi baja(a joghurt ne legyen savanyú). Ajánlom, hogy a felső kekszmorzsa réteget, meg a díszítést csak fogyasztás előtt tedd rá, hogy a keksz ne szívja meg magát nedvességgel.
VálaszTörlésSok sikert!:)
Köszönöm szépen a segítséget! :)
VálaszTörlésEzt az oreo tortát csináltam meg Ádám szülinapjára a hétvégén. Isteni volt. Ajánlom mindenkinek :)
VálaszTörlésSzia. Milyen zselatin kell bele?lap vagy por?holnap szeretném megcsinálni a kicsi fiam 2.ik szülinapjára
VálaszTörlésDr. Oetker porzselatint használok.
VálaszTörlésKedves Hölgyem!
VálaszTörlésElkészítettem, azonban pár észrevételem van a recepttel kapcsolatban.
A sütéssel készíthető tészta receptje nagyon jó, azonban a krémhez lenne pár javaslatom.
1. A 20 cm-es tortaformához írt krémnél sok az a porcukor, már élvezhetetlen tőle a krém!
2. A 3 dl habtejszínt is nagyon soknak találtam díszítéssel együtt! Bővel elég 1,5 dl!
3. Azt azért leírhatta volna, hogy a feloldott zselatint kis mennyiségű krémmel ki kell keverni először, nem pedig úgy hozzáönteni, mert ha csomós marad a zselatin az kellemetlen a krémben!
4. 1 kis pohár joghurt bőven elég, hogy azt a kívánt savanykás utóízt lehessen érezni. Ezzel a 2 dl joghurttal olyan, mintha joghurt tortát ennék.. Közben ez krémsajtos oreo torta....
5. Ezzel a krémmennyiséggel még egy tortát meg lehetett volna csinálni
6. javasolnál a krém réteg közé banánt csempészni! A baráti körömbe nagyon bejött!
Második próbálkozásomnál ezeket figyelembe véve rettentő jól sikerült!
Üvözlettel,
IP
Kedves IP!
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételeket! Örülök, hogy végül a saját ízlésére sikerült kialakítani a tortát!Üdv.
���� Fölöttébb intelligens válasz �� Egyébként megsütöttem már többször és isteni finom! Köszi a receptet!
TörlésTökeletes recept. Nagy sikere volt :)
VálaszTörlésMegkérdezhetem, hogy hogy számoltad ki a különböző méretű tortákhoz szükséges hozzávalok arányát? Én egy 26 cm-es receptet szeretnék átalakítani egy 18 cmes tortaformához.
Orsi
Elnézést, nem láttam az előző megjegyzést, ha esetleg te írtad! Nem valami matematikai számítással, annyira pontosan nem szükséges.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet :) egyszer már megcsinàltam nagyon ízlett mindenkinek
VálaszTörlésElkészítettem a 26 cm-es tortaformához való sütés nélküli lappal a tortát. Nagyon finom lett, ízlett mindenkinek.
VálaszTörlésSajnos képet nem tudok csatolni. :)
Köszönöm a receptet!
Moncsi, semmi gond! Fő, hogy ízlett! :)
VálaszTörlésKedves Adél! Étkezési zselatin is jó a krémhez?
VálaszTörlésNagyon finom torta
VálaszTörlésMár töbször el készitetem