Ez az étel harcsával a legfinomabb, de a ponty is kitett magáért. A paprika mennyisége sok, de sütés után összeesik, pont elegendő mártás lesz a hal adaghoz. A halat bőrös felével tegyük a forró grillre és amíg nem sül meg, ne mozgassuk, mer hajlamos a szétesésre. Finoman fordítsuk meg és ugyan úgy járjunk el a másik felével is . Fontos, hogy faszenes grillen süssük, mert ettől lesz finom íze az ételnek.
Hozzávalók: 3 kg hal, 2,5 kg kápia paprika, 1 kg paradicsom, 1 fej fokhagyma, 2 dl olaj, 3-4 babérlevél, só, bors, paprika, kakukkfű
Elkészítése:
A halat feldaraboljuk, enyhén megsózzuk és állni hagyjuk. Elkészítjük a grillszenet, majd a halat mindkét oldalán megsütjük, tepsibe tesszük és fóliával letakarjuk.
A paprikákat grillen megsütjük, lesózzuk és egy edénybe rétegezzük, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. A paradicsomokat forró vízben leforrázzuk, majd héját lehúzzuk és apró kockára vágjuk. A paprikának is lehúzzuk a héját, kicsumázzuk és szintén apró kockára vágjuk.
Ezt a fajta pontysütést / harcsa mostanában nem akadt horogra / még nem ismertem de hamarosan sort kerítek rá , nagyon ígéretesnek néz ki , arról nem is szólva hogy a végén a bográcsba kerül ! Nagyon tetszik , máris olyan vagyok mint Pavlov kutyája !
VálaszTörlésFöltétlen próbáld ki, még akkor ha harcsa nem akad a horgodra ! :)
TörlésLooks delicious! Love your blog!
VálaszTörlésMultumesc pentru vizita:)
TörlésOjjé, ojjé, ojjé! Már megint valami, amit ki kellene próbálni, de itt aranyárban mérik a halat. No nem a tengerit, az ilyet. De majdcsak megoldom valahogy, ha már megint ilyen csodát tálaltál nekünk! ;-)
VálaszTörlésFinom lehet, nagyon jól néz ki! Még nem ettem ilyet, nem is hallottam róla, de tetszik :)
VálaszTörlés