Finomság Ilditől és Ottistól
Hozzávalók: 3 disznónyelv, 4 szál sárgarépa, 10 fürjtojás, 5 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál szemes bors, 10 gr zselatin, só, petrezselyem levél
Elkészítése: A nyelveket megmossuk és a sárgarépát megpucoljuk, majd kuktába tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, borsót és ízlés szerinti sót, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, a levét átszűrjük, a nyelvet pedig még melegen megtakarítjuk a bőrétől, majd ha kihűlt, felszeleteljük. A sárgarépát karikára vágjuk, a tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A petrezselyem levelet megmossuk és leveleire tépkedjük, majd egy tálka aljára rendezzük, rátesszük a félbevágott tojásokat, a sárgarépát és a nyelvhúst. A zselatint feloldjuk a langyosra hűlt főzőlében( kb. 0,5 dl) , kicsit duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk de nem főzzük,és ráöntjük a nyelvre. Hűtőben, dermedni hagyjuk.
Ez megint nagyon jól néz ki, és isteni finom lehet!!!!
VálaszTörlésImádom! Egy kis kóstolót kérnék......:)))
VálaszTörlésNagyszerű, a kis fürjtojások meg "ennivalóak" :-)
VálaszTörlésRemek ötlet. Nagyon szeretem a nyelvet, de sohasem tudtam, hogyan is készítsem el. Köszönöm a receptet Aleda! :-))
VálaszTörlésNagyon mutatós! Évek óta nem ettem nyelvet. Valamikor kaptunk, s nem tudtam mit kezdeni vele, Anyósom megcsinálta vadasan. Most már tudnám, hogyan készítsem el!
VálaszTörlésSzeretem a főtt nyelvet, szoktam venni felvágottban. Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMiért kell egy sertésnyelvet vagy aszpikot sárgarépával elrontani???
VálaszTörlés