2012. szeptember 19.

Aszpikos nyelv



Finomság  Ilditől és Ottistól

 

Hozzávalók: 3  disznónyelv, 4 szál sárgarépa, 10 fürjtojás, 5 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál szemes bors, 10 gr zselatin, só, petrezselyem levél

Elkészítése: A nyelveket megmossuk és a  sárgarépát megpucoljuk, majd  kuktába tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, borsót és ízlés szerinti sót, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, a levét  átszűrjük, a  nyelvet pedig még melegen megtakarítjuk a bőrétől, majd ha kihűlt, felszeleteljük. A sárgarépát karikára vágjuk, a  tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A petrezselyem levelet megmossuk és leveleire tépkedjük, majd egy tálka aljára rendezzük, rátesszük a félbevágott tojásokat, a sárgarépát és a nyelvhúst. A zselatint feloldjuk a langyosra hűlt főzőlében( kb. 0,5 dl) , kicsit duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk de nem főzzük,és ráöntjük a nyelvre. Hűtőben, dermedni hagyjuk. 





7 megjegyzés:

María írta...

Ez megint nagyon jól néz ki, és isteni finom lehet!!!!

tücsi írta...

Imádom! Egy kis kóstolót kérnék......:)))

Kisildi írta...

Nagyszerű, a kis fürjtojások meg "ennivalóak" :-)

gionetta írta...

Remek ötlet. Nagyon szeretem a nyelvet, de sohasem tudtam, hogyan is készítsem el. Köszönöm a receptet Aleda! :-))

Gerdi írta...

Nagyon mutatós! Évek óta nem ettem nyelvet. Valamikor kaptunk, s nem tudtam mit kezdeni vele, Anyósom megcsinálta vadasan. Most már tudnám, hogyan készítsem el!

Blogkonyha írta...

Szeretem a főtt nyelvet, szoktam venni felvágottban. Nagyon finom lehet!

Névtelen írta...

Miért kell egy sertésnyelvet vagy aszpikot sárgarépával elrontani???

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...