2012. szeptember 20.
Csirkemájas cukkinitekercsek
Hozzávalók: 2 zsenge cukkini, 25 dkg csirkemáj, 30 dkg juhsajt, 3 dl tejföl, 2 tojás, 1 kisebb paradicsompaprika, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem levél
Elkészítése: A cukkiniket megmossuk, ha szükséges héját levágjuk és hosszában, vékony szeletekre vágjuk. A csirkemájat megpucoljuk és kevés vajon megpároljuk. Míg párolódik, a juhsajtot lereszeljük, ebből 15 dkg-ot összekeverünk annyi tejföllel, hogy kenhető krémet kapjunk, majd sóval és borssal ízesítjük. A cukkiniszeleteket fűszerezzük és 1-1 evőkanál krémmel egyet lekenünk, majd egy másikkal befedjük, erre teszünk egy fél párolt csirkemájat és feltekerjük. Addig folytatjuk, míg a szeletek elfogynak. Kivajazott edénybe sorakoztatjuk és leöntjük a tejfölös tojással. Ehhez a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és 10 dkg juhsajtot, majd sóval, borssal és apróra vágott petrezselyem levéllel fűszerezzük. Tetejére tesszük az apró kockára vágott paradicsompaprikát, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal. Forró sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
Recept: Bucataria de azi lapból
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
De jó!! Nagyon finom lehetett!!
na, most éhes lettem.
Hűűű, de jól néz ki! :P
Csuda látványos lett, és minden összetevőjét szeretem! :)
Ez nagyon ötletes! Lehet, hogy túróval vegásítanám, de párom biztos tiltakozna ellene :)
Megjegyzés küldése