2012. szeptember 6.
Málnás fagyi
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 10 dkg mascarpone, 30 dkg málna
Elkészítése: A tejszínt lassú lángon felforrósítjuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd lassan adagolva hozzáadjuk a tejszínt és vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük és 1 órára fagyasztóba tesszük. 1 óra után kivesszük a tojásos krémet, hozzáadjuk a mascarponet , a málna felét és habosra keverjük. A megmaradt málnát összekeverjük 3 evőkanál cukorral, felforraljuk, majd jól lehűtjük. Szilikonos fagylaltformába rétegesen beleöntjük a a fagylaltot és a málnát, beleszúrjuk a pálcikákat és lefagyasztjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Bár most már nincs nagy kánikula, de azért jól esne, nagyon guszták!
Ma én is fagyit készítek, de szívesen fogadnám az egyik jégkrémet olyan guszták!:)
A málna itthon már arany árban van. Csak csodálni tudom!
Csodásan néz ki! Egy kicsit hűvösebb lett, de azért elfogadnék egyet!
Bár megyek nekem szedres van még egy a hűtőben el is tüntetem most hogy így eszembejutattad !
Jól néznek ki, nagyon guszták!
Csodaszépek:)Engem a hideg sem tart vissza a fagyi készítéstől:)
Igazi nyárízű, nyármarasztaló finomság! Szívesen elfogyasztanék egyet én is! :)
Hát ez nagyon jól néz ki!! Én idén lusta voltam fagyit készíteni pedig annyi szépet és ínycsiklandót láttam!! :)
Megjegyzés küldése