Elkészítése: A tejszínt lassú lángon felforrósítjuk. Közben a tojások sárgáját
habosra keverjük a cukorral, majd lassan adagolva hozzáadjuk a
tejszínt és vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük és 1 órára fagyasztóba
tesszük. 1 óra után kivesszük a tojásos krémet, hozzáadjuk a
mascarponet , a málna felét és habosra keverjük. A megmaradt málnát összekeverjük 3 evőkanál cukorral, felforraljuk, majd jól lehűtjük. Szilikonos fagylaltformába rétegesen beleöntjük a a fagylaltot és a málnát, beleszúrjuk a pálcikákat és lefagyasztjuk.
Csodásan néz ki! Egy kicsit hűvösebb lett, de azért elfogadnék egyet! Bár megyek nekem szedres van még egy a hűtőben el is tüntetem most hogy így eszembejutattad !
Bár most már nincs nagy kánikula, de azért jól esne, nagyon guszták!
VálaszTörlésMa én is fagyit készítek, de szívesen fogadnám az egyik jégkrémet olyan guszták!:)
VálaszTörlésA málna itthon már arany árban van. Csak csodálni tudom!
VálaszTörlésCsodásan néz ki! Egy kicsit hűvösebb lett, de azért elfogadnék egyet!
VálaszTörlésBár megyek nekem szedres van még egy a hűtőben el is tüntetem most hogy így eszembejutattad !
Jól néznek ki, nagyon guszták!
VálaszTörlésCsodaszépek:)Engem a hideg sem tart vissza a fagyi készítéstől:)
VálaszTörlésIgazi nyárízű, nyármarasztaló finomság! Szívesen elfogyasztanék egyet én is! :)
VálaszTörlésHát ez nagyon jól néz ki!! Én idén lusta voltam fagyit készíteni pedig annyi szépet és ínycsiklandót láttam!! :)
VálaszTörlés