Oldalak

2012. szeptember 6.

Málnás fagyi


Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 dl tejszín, 10 dkg mascarpone, 30 dkg málna

Elkészítése: A tejszínt lassú lángon felforrósítjuk. Közben a  tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd lassan adagolva hozzáadjuk a tejszínt  és vízgőz fölött sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük és 1 órára fagyasztóba tesszük. 1 óra után kivesszük a tojásos krémet, hozzáadjuk a mascarponet , a  málna felét és habosra keverjük. A megmaradt málnát  összekeverjük 3 evőkanál cukorral, felforraljuk, majd jól lehűtjük. Szilikonos fagylaltformába rétegesen beleöntjük a a fagylaltot és a málnát, beleszúrjuk a pálcikákat  és lefagyasztjuk.



8 megjegyzés:

  1. Bár most már nincs nagy kánikula, de azért jól esne, nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  2. Ma én is fagyit készítek, de szívesen fogadnám az egyik jégkrémet olyan guszták!:)

    VálaszTörlés
  3. A málna itthon már arany árban van. Csak csodálni tudom!

    VálaszTörlés
  4. Csodásan néz ki! Egy kicsit hűvösebb lett, de azért elfogadnék egyet!
    Bár megyek nekem szedres van még egy a hűtőben el is tüntetem most hogy így eszembejutattad !

    VálaszTörlés
  5. Jól néznek ki, nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  6. Csodaszépek:)Engem a hideg sem tart vissza a fagyi készítéstől:)

    VálaszTörlés
  7. Igazi nyárízű, nyármarasztaló finomság! Szívesen elfogyasztanék egyet én is! :)

    VálaszTörlés
  8. Hát ez nagyon jól néz ki!! Én idén lusta voltam fagyit készíteni pedig annyi szépet és ínycsiklandót láttam!! :)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)