Hozzávalók: 4
tojás, 25 dkg főtt, reszelt cékla, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg
50%-os csokoládé, 5 dkg kakaó, 1 dl olaj, 1 dl Coca- Cola, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, 1 citrom leve és reszelt héj; a tetejére: 1 adag csokiöntet, 2 dl tejszín, 1 evőkanál kakaó, 2 evőkanál csokireszelék
Elkészítése: a
tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét
és reszelt héját, az olajat, és a coca-colát A lisztet összekavarjuk a kakaóval és a
szódabikarbónával, majd beledolgozzuk a tojásos krémbe. Legvégül
belekavarjuk a reszelt céklát és az apróra vágott csokoládét. A
masszát sütőpappírral bélelt, kb. 22x28 cm nagyságú tepsibe öntjük és 25-30
perc alatt kisütjük.Ha kihűlt, kockára vágjuk és leöntjük a csokiöntettel. A tejszínt felverjük, közben beleszitáljuk a kakaóport. Habzsákba tesszük, és mindegyik kockára egy -egy rózsát nyomunk, majd csokireszelékkel megszórjuk.
Csokiöntet
Hozzávalók: 30 dkg cukor, 5 dkg 50 % csokoládé, 10 dkg kakaó, 1 púpos evőkanál étkezési keményítő, 3 dl víz
A csokoládét megreszeljük,összevegyítjük a cukorral, a keményítővel, a kakaóval és csomómentesre kavarjuk a vízzel.1-2 órára hűtőben pihentetjük majd folytonos keverés mellett 10 percig főzzük. Lehűtjük és felhasználjuk, a maradékot lezárt üvegben, 2-3 hétig a hűtőben tárolhatjuk. Vastag állagú, finom ízű ,4-5 dl.csokiöntet lesz ebből az adagból.
3 megjegyzés:
De csokisak, de szépek! Érdekes benne a cékla, érzik az ízén?
Gerdi, egyáltalán nem érzik a cékla íze benne, viszont habkönnyű tőle a sütemény.
Ez nagyon jól hangzik!! Èn készítettem már céklás brownie-t, az finom volt:
http://culinariaungaria.blogspot.de/2011/11/rote-beete-brownie.html
De a te változatod a colával és a csokihabbal biztos még egyet rá tesz!! Ha nem ilyen késö lenne, azonnal neki kezdenék! A képeid pedig, mint mindig annyira szépek és guszták!!! :-)
Megjegyzés küldése