Oldalak
▼
2012. október 4.
Kávés-csokis mousse torta
Hozzávalók:
a kakaós laphoz
Száraz hozzávalók: 7.5 dkg liszt,10 dkg cukor, 3 dkg holland kakaó, 1/2 kávéskanál sütőpor, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só,
Nedves hozzávalók:1 tojás, 30 ml olaj, 60 ml natúr joghurt, 80 ml főtt kávé
Krémhez: 4 dl habtejszín, 5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 dl tej, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál instant kávé, 10 gr zselatin
Csokibevonat: 1 tábla trüffelkrémes csokoládé, 1,5 dl tejszín
Elkészítése:a kakaós laphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedves hozzávalókat a kávé kivételével habverővel felverjük, a kettőt összekavarjuk , adagolva közben a kávét. Sütőpappírral bélelt 26 cm es, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 20ü25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a tejet. Vízgőz fölött, állandóan kavarva addig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd félrehúzzuk és a krémet két részre osztjuk. Egyikbe belekavarjuk a feltördelt 50 %-os csokoládét, másikba a fehércsokoládét és az instant kávét, majd egynemű krémmé kavarjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és a tejszínt kemény habbá verjük, majd kétfelé osztva ezeket, belekavarjuk a tojásos krémekbe. A piskótát a kapcsos formában hagyjuk, ráöntjük előbb a csokis majd a kávés krémet.
A csokibevonathoz a tejszínt felforraljuk és hozzáadjuk a feltördelt trüffel csokoládét majd jól kikavarjuk és a tortára kenjük. A tortát egy éjszakára lehűtjük és másnap szeleteljük.
Gyönyörű!
VálaszTörlésKedves Aleda!
VálaszTörlésMegtetszett nekem ez a torta. :) Azt szeretném kérdezni, hogy villanysütőben (alsó-felső sütés) hány fokon kell sütni? (vagy ha ezt nem tudod megmondani, akkor kb. milyen sütihez hasonló hőfokon?)
Köszönöm válaszod!
Alexandra
Én előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm a piskótát, 20-25 percig, attól függően, hogy hány tojásból van, ha többől, akkor vastagabb a piskóta, a sütés ideje is több (25 perc)
TörlésNagyon köszönöm! :)
TörlésAlexandra
Nagyon jól néz ki, és biztos finom lehet, ha már kávé is kell bele :) Amióta cafissimo kávéfőzőt kaptunk ajándékba, mindenki imád kávézni, és most nyerhettek ti is egyet :) http://bit.ly/hangulatkavezo
VálaszTörlésKöszönöm a linket :)
TörlésNagyon brutál!!! Igazi finomság, gyönyörű lett :)
VálaszTörlésKöszönöm. Hogy finom, azt aláírom :)
TörlésHát, le az összes kalapokkal!!!
VálaszTörlésKöszi, Ildi :)
TörlésMeseszép. :)
VálaszTörlésHát annyira szép nem, de fincsi :))
TörlésCsokis-kávés...Szuper torta! Maradt egy szelet? Mert indulok érte! :o)
VálaszTörlésKrisz, félretettem, várlak :)
TörlésGyönyörű és sajnos oda vagyok az ilyen légies, könnyed tortákért, 2 szeletet simán meg tudnék enni:)
VálaszTörlésTrollanyu: ' még marad neked is, de az szívből :)
TörlésCsodásan néz ki! Lányom mindjárt megrendelte szülinapra, de a tesóéra, mert az hamarabb van:-)
VálaszTörlésDe pofika:D :D
Törléswow:D
VálaszTörlésgreat blog:)
follow you!
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Úúúhh, ez gyönyörű lett! (A héten a Like magazinban nekem is a kávé-csoki párosítás a témám. Odáig vagyok érte! :)
VálaszTörlésCsiperke: Gratula!! Szuper páros szerintem is.
TörlésNagyon szép, igazán kedvet kaptam rá. Pedig nem szeretem a kávés édességeket (annyira). ;-)
VálaszTörlésDe gyönyörű! Jó lenne, ha egyszer csak fele ilyen szép tortákat tudnék készíteni, mint Te. :)
VálaszTörlésÁlomszép! Nagyon meg tudnám kóstolni...:)
VálaszTörlésMegint nem csalódtam, hogy betértem Hozzád:)
Hello!
VálaszTörlésÉn most csináltam először ezt a tortát, és sajnos elég hígra sikeredett a krém. Abból az egy tojásból pedig nagyon vékony piskóta lett.:( De a külsejétől eltekintve nagyon finom lett! :D
Kedves Aleda!
VálaszTörlésSzeretném megsütni ezt a tortát 2 barátom születésnapjára.
Meg tdnád mondani, hogy milyen arányban kell növeljem a hozzávalókat, hogy egy A/4-es téglalap alakú tortára elég legyen?
Köszönöm előre is!
Kedves Adrienn!
VálaszTörlésA 26 cm-es torta területe 0,053m²
az A4-es lap területe 0,062m²
A kettő között nem nagy a különbség, ha egyforma adagból készíted, akkor esetleg picivel alacsonyabb lesz.
Ha mindenképp nagyobb adagot szeretnél, akkor ajánlom neked, hogy a piskótát a leírt adagból csináld és növeld a krémadagot, abból készíts 1 és fél adagot, így a krém nem lesz alacsony, hanem jóval magasabb.