2012. október 4.
Kávés-csokis mousse torta
Hozzávalók:
a kakaós laphoz
Száraz hozzávalók: 7.5 dkg liszt,10 dkg cukor, 3 dkg holland kakaó, 1/2 kávéskanál sütőpor, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só,
Nedves hozzávalók:1 tojás, 30 ml olaj, 60 ml natúr joghurt, 80 ml főtt kávé
Krémhez: 4 dl habtejszín, 5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 dl tej, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál instant kávé, 10 gr zselatin
Csokibevonat: 1 tábla trüffelkrémes csokoládé, 1,5 dl tejszín
Elkészítése:a kakaós laphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedves hozzávalókat a kávé kivételével habverővel felverjük, a kettőt összekavarjuk , adagolva közben a kávét. Sütőpappírral bélelt 26 cm es, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 20ü25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a tejet. Vízgőz fölött, állandóan kavarva addig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd félrehúzzuk és a krémet két részre osztjuk. Egyikbe belekavarjuk a feltördelt 50 %-os csokoládét, másikba a fehércsokoládét és az instant kávét, majd egynemű krémmé kavarjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és a tejszínt kemény habbá verjük, majd kétfelé osztva ezeket, belekavarjuk a tojásos krémekbe. A piskótát a kapcsos formában hagyjuk, ráöntjük előbb a csokis majd a kávés krémet.
A csokibevonathoz a tejszínt felforraljuk és hozzáadjuk a feltördelt trüffel csokoládét majd jól kikavarjuk és a tortára kenjük. A tortát egy éjszakára lehűtjük és másnap szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
27 megjegyzés:
Gyönyörű!
Kedves Aleda!
Megtetszett nekem ez a torta. :) Azt szeretném kérdezni, hogy villanysütőben (alsó-felső sütés) hány fokon kell sütni? (vagy ha ezt nem tudod megmondani, akkor kb. milyen sütihez hasonló hőfokon?)
Köszönöm válaszod!
Alexandra
Nagyon jól néz ki, és biztos finom lehet, ha már kávé is kell bele :) Amióta cafissimo kávéfőzőt kaptunk ajándékba, mindenki imád kávézni, és most nyerhettek ti is egyet :) http://bit.ly/hangulatkavezo
Nagyon brutál!!! Igazi finomság, gyönyörű lett :)
Hát, le az összes kalapokkal!!!
Meseszép. :)
Csokis-kávés...Szuper torta! Maradt egy szelet? Mert indulok érte! :o)
Gyönyörű és sajnos oda vagyok az ilyen légies, könnyed tortákért, 2 szeletet simán meg tudnék enni:)
Csodásan néz ki! Lányom mindjárt megrendelte szülinapra, de a tesóéra, mert az hamarabb van:-)
wow:D
great blog:)
follow you!
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Úúúhh, ez gyönyörű lett! (A héten a Like magazinban nekem is a kávé-csoki párosítás a témám. Odáig vagyok érte! :)
Én előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm a piskótát, 20-25 percig, attól függően, hogy hány tojásból van, ha többől, akkor vastagabb a piskóta, a sütés ideje is több (25 perc)
Köszönöm a linket :)
Köszönöm. Hogy finom, azt aláírom :)
Köszi, Ildi :)
Hát annyira szép nem, de fincsi :))
Krisz, félretettem, várlak :)
Trollanyu: ' még marad neked is, de az szívből :)
De pofika:D :D
Csiperke: Gratula!! Szuper páros szerintem is.
Nagyon szép, igazán kedvet kaptam rá. Pedig nem szeretem a kávés édességeket (annyira). ;-)
De gyönyörű! Jó lenne, ha egyszer csak fele ilyen szép tortákat tudnék készíteni, mint Te. :)
Nagyon köszönöm! :)
Alexandra
Álomszép! Nagyon meg tudnám kóstolni...:)
Megint nem csalódtam, hogy betértem Hozzád:)
Hello!
Én most csináltam először ezt a tortát, és sajnos elég hígra sikeredett a krém. Abból az egy tojásból pedig nagyon vékony piskóta lett.:( De a külsejétől eltekintve nagyon finom lett! :D
Kedves Aleda!
Szeretném megsütni ezt a tortát 2 barátom születésnapjára.
Meg tdnád mondani, hogy milyen arányban kell növeljem a hozzávalókat, hogy egy A/4-es téglalap alakú tortára elég legyen?
Köszönöm előre is!
Kedves Adrienn!
A 26 cm-es torta területe 0,053m²
az A4-es lap területe 0,062m²
A kettő között nem nagy a különbség, ha egyforma adagból készíted, akkor esetleg picivel alacsonyabb lesz.
Ha mindenképp nagyobb adagot szeretnél, akkor ajánlom neked, hogy a piskótát a leírt adagból csináld és növeld a krémadagot, abból készíts 1 és fél adagot, így a krém nem lesz alacsony, hanem jóval magasabb.
Megjegyzés küldése