2012. október 4.

Kávés-csokis mousse torta



Hozzávalók:
a kakaós  laphoz
Száraz hozzávalók: 7.5 dkg liszt,10 dkg cukor, 3 dkg holland kakaó, 1/2 kávéskanál sütőpor, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só,
Nedves hozzávalók:1 tojás, 30 ml olaj, 60 ml natúr  joghurt, 80 ml főtt kávé

Krémhez: 4 dl habtejszín, 5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 1 dl tej, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 10 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál instant kávé, 10 gr zselatin


Csokibevonat: 1 tábla trüffelkrémes csokoládé, 1,5 dl tejszín


Elkészítése:a kakaós laphoz a  száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedves hozzávalókat a kávé kivételével habverővel felverjük, a kettőt összekavarjuk , adagolva közben a kávét. Sütőpappírral bélelt  26 cm es, kapcsos tortaformába  öntjük és előmelegített sütőben 20ü25  perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a tejet. Vízgőz fölött, állandóan kavarva addig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik, majd félrehúzzuk és a krémet két részre osztjuk. Egyikbe belekavarjuk a feltördelt 50 %-os csokoládét, másikba a fehércsokoládét és az instant kávét, majd egynemű krémmé kavarjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és a tejszínt kemény habbá verjük, majd kétfelé osztva ezeket, belekavarjuk a tojásos krémekbe. A piskótát a kapcsos formában hagyjuk, ráöntjük előbb a csokis majd a kávés krémet.
A csokibevonathoz a tejszínt felforraljuk és hozzáadjuk a feltördelt trüffel csokoládét majd jól kikavarjuk és a tortára kenjük. A tortát egy éjszakára  lehűtjük és másnap szeleteljük.


27 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Gyönyörű!

Névtelen írta...

Kedves Aleda!

Megtetszett nekem ez a torta. :) Azt szeretném kérdezni, hogy villanysütőben (alsó-felső sütés) hány fokon kell sütni? (vagy ha ezt nem tudod megmondani, akkor kb. milyen sütihez hasonló hőfokon?)

Köszönöm válaszod!
Alexandra

orsi írta...

Nagyon jól néz ki, és biztos finom lehet, ha már kávé is kell bele :) Amióta cafissimo kávéfőzőt kaptunk ajándékba, mindenki imád kávézni, és most nyerhettek ti is egyet :) http://bit.ly/hangulatkavezo

Unknown írta...

Nagyon brutál!!! Igazi finomság, gyönyörű lett :)

Kisildi írta...

Hát, le az összes kalapokkal!!!

Petra írta...

Meseszép. :)

Blogkonyha írta...

Csokis-kávés...Szuper torta! Maradt egy szelet? Mert indulok érte! :o)

trollanyu írta...

Gyönyörű és sajnos oda vagyok az ilyen légies, könnyed tortákért, 2 szeletet simán meg tudnék enni:)

Gerdi írta...

Csodásan néz ki! Lányom mindjárt megrendelte szülinapra, de a tesóéra, mert az hamarabb van:-)

Neon Rider írta...

wow:D

great blog:)

follow you!

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

Csiperke írta...

Úúúhh, ez gyönyörű lett! (A héten a Like magazinban nekem is a kávé-csoki párosítás a témám. Odáig vagyok érte! :)

Adél írta...

Én előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm a piskótát, 20-25 percig, attól függően, hogy hány tojásból van, ha többől, akkor vastagabb a piskóta, a sütés ideje is több (25 perc)

Adél írta...

Köszönöm a linket :)

Adél írta...

Köszönöm. Hogy finom, azt aláírom :)

Adél írta...

Köszi, Ildi :)

Adél írta...

Hát annyira szép nem, de fincsi :))

Adél írta...

Krisz, félretettem, várlak :)

Adél írta...

Trollanyu: ' még marad neked is, de az szívből :)

Adél írta...

De pofika:D :D

Adél írta...

Csiperke: Gratula!! Szuper páros szerintem is.

gionetta írta...

Nagyon szép, igazán kedvet kaptam rá. Pedig nem szeretem a kávés édességeket (annyira). ;-)

Gabriella írta...

De gyönyörű! Jó lenne, ha egyszer csak fele ilyen szép tortákat tudnék készíteni, mint Te. :)

Névtelen írta...

Nagyon köszönöm! :)

Alexandra

Roza írta...

Álomszép! Nagyon meg tudnám kóstolni...:)
Megint nem csalódtam, hogy betértem Hozzád:)

Névtelen írta...

Hello!
Én most csináltam először ezt a tortát, és sajnos elég hígra sikeredett a krém. Abból az egy tojásból pedig nagyon vékony piskóta lett.:( De a külsejétől eltekintve nagyon finom lett! :D

Unknown írta...

Kedves Aleda!

Szeretném megsütni ezt a tortát 2 barátom születésnapjára.
Meg tdnád mondani, hogy milyen arányban kell növeljem a hozzávalókat, hogy egy A/4-es téglalap alakú tortára elég legyen?

Köszönöm előre is!

Adél írta...

Kedves Adrienn!
A 26 cm-es torta területe 0,053m²
az A4-es lap területe 0,062m²
A kettő között nem nagy a különbség, ha egyforma adagból készíted, akkor esetleg picivel alacsonyabb lesz.
Ha mindenképp nagyobb adagot szeretnél, akkor ajánlom neked, hogy a piskótát a leírt adagból csináld és növeld a krémadagot, abból készíts 1 és fél adagot, így a krém nem lesz alacsony, hanem jóval magasabb.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...