2012. október 2.
Kelbimbóleves borsikafűvel
Hozzávalók: 40 dkg kelbimbó, 25 dkg füstölt tarja, 3 dl tejföl, 1 hagyma, 2 paradicsom, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, bors, paprika, borsikafű(csombor)
Elkészítése: az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját, megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ha felforrt, beletesszük a félbevágott kelbimbókat, sóval, borssal és borsikafűvel fűszerezzük. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. A lisztet elkeverjük a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd behabarjuk vele az ételt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
De étvágygerjesztő:) Ez a borsikafű a csombort igaz?
Húslevesbe szoktam főzni egy tucattal, de így, csak abból még nem készült leves. Hasonló lehet, legalábbis képzeletemben mint a Frankfurti leves... nagyon jól néz ki!
Igen, Kati, csombort.
Kissé hasonlít a frankfurti leveshez, de azért más.
Megjegyzés küldése