Elkészítése: az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a
kockára vágott füstölt tarját, megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük
vízzel. Ha felforrt, beletesszük a félbevágott kelbimbókat, sóval, borssal és borsikafűvel fűszerezzük. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd
lehúzzuk a héját, apró kockára vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. A lisztet
elkeverjük a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd behabarjuk vele az
ételt.
Húslevesbe szoktam főzni egy tucattal, de így, csak abból még nem készült leves. Hasonló lehet, legalábbis képzeletemben mint a Frankfurti leves... nagyon jól néz ki!
De étvágygerjesztő:) Ez a borsikafű a csombort igaz?
VálaszTörlésIgen, Kati, csombort.
TörlésHúslevesbe szoktam főzni egy tucattal, de így, csak abból még nem készült leves. Hasonló lehet, legalábbis képzeletemben mint a Frankfurti leves... nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKissé hasonlít a frankfurti leveshez, de azért más.
Törlés