Hozzávalók 4 db, 20 cm-es lepényhez:
a lepénytésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő
a feltéthez: 20 dkg sajt, 5 evőkanál tejföl, 40 dkg koktélparadicsom, 10 dkg rukkola
Elkészítése: a lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy részre osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk, majd még 15 percig pihentetjük. Addig a sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel és rákenjük a lepényekre. Koktélparadicsomokkal kirakjuk és rukkolát szórunk rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor friss rukkolát teszünk még rá.
Egyszerű, de nagyszerű. Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésMilyen guszta, ahogy ott kandikálnak kifelé az apró sült paradicsomok. Nagyon guszta lepénye!
VálaszTörlésDe szívesen elfogadnék most egy ilyen lepénykét! Nagyon guszta és finom lehetett!
VálaszTörlésAleda, ez nagyon szép!! :)
VálaszTörlésElső ránézésre,olyan mint egy torta!
VálaszTörlésMuy buena me gustaría probar,abrazos y abrazos
VálaszTörlésDe édes, olyanok a paradicsomok mint a katicabogarak! Nagyon finom lehetett! :))
VálaszTörlésNagyon fininek néz ki én holnap szeretném elkészíteni :). Sima liszt megy bele ?
VálaszTörlésIgen, sima liszt.
TörlésNagyon szépen koszonom gyors válaszod, és igazán gratulálok az oldalhoz nagyszeru, mar készítettem a pitypang mézet is nagyon jo volt amaerikai palacsintához ontetnek is, koszonom :)Niki
Törlés