Oldalak

2012. október 12.

Koktélparadicsomos lepény


Hozzávalók 4 db, 20 cm-es lepényhez: 
a lepénytésztához:  50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő
a feltéthez:  20 dkg sajt,  5 evőkanál tejföl, 40 dkg koktélparadicsom, 10 dkg rukkola



Elkészítése: a lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy részre osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk, majd még 15 percig pihentetjük. Addig a sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel és rákenjük a lepényekre. Koktélparadicsomokkal kirakjuk és rukkolát szórunk rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor friss rukkolát teszünk még rá.




10 megjegyzés:

  1. Egyszerű, de nagyszerű. Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Milyen guszta, ahogy ott kandikálnak kifelé az apró sült paradicsomok. Nagyon guszta lepénye!

    VálaszTörlés
  3. De szívesen elfogadnék most egy ilyen lepénykét! Nagyon guszta és finom lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Első ránézésre,olyan mint egy torta!

    VálaszTörlés
  5. Muy buena me gustaría probar,abrazos y abrazos

    VálaszTörlés
  6. De édes, olyanok a paradicsomok mint a katicabogarak! Nagyon finom lehetett! :))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon fininek néz ki én holnap szeretném elkészíteni :). Sima liszt megy bele ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen koszonom gyors válaszod, és igazán gratulálok az oldalhoz nagyszeru, mar készítettem a pitypang mézet is nagyon jo volt amaerikai palacsintához ontetnek is, koszonom :)Niki

      Törlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)