2012. október 17.

Lérepecsenye





Hozzávalók: 40 dkg friss pecsenyehús, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, ecet, só, 3 babérlevél
Elkészítése:  a hús kockára vágjuk és hideg vízben főni tesszük. Habját leszedjük és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a sót , a borsot és a babérlevelet. Mikor majdnem  megfőtt, beletesszük a kockára vágott krumplit. Az zsírból és lisztből világosbarna rántást készítünk és besűrítjük vele a levest. Ecettel savanyítjuk és tálalás előtt tejföllel ízesítjük. 

Torockó előkelőbb ételeihez  tartozik, friss disznóhúsból készítik, általában disznóöléskor. Az étel neve sültre utal, de tulajdonképpen húsos krumplileves babérlevéllel ízesítve és tejföllel savanyítva. 

Recept Hantz Lám Irén: A torockói konyha, ízek, szokások című könyvéből

 

8 megjegyzés:

Márti írta...

Hmmm... otthon édes otthon!

Adél írta...

Ez olyan édes volt:)

teller-cake írta...

Nagyon jól néz ki! Csodásak a képek is! ;-)

Kati írta...

Én ezt nagyon szeretném:)
Csodás fotók:) Ha jól láttam a 2013-as Kalendárium címlapfotója is ez lesz, ugye?

Adél írta...

Köszönöm. :)

Adél írta...

kati, nagyon finom volt. Nem biztos, hogy végleges marad a cimlap kép, bár nagyon örülnék neki:)

Anikó írta...

Vittem a receptet, nagyon finom lehet, szeretem ezeket az egyszerű ízes ételeket, ez akár egytál és nem is leves, igaz???:-))))

Adél írta...

Igen, nem szükséges sok levet hagyni neki és így másodikként is megállja a helyét.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...