Oldalak

2012. október 17.

Lérepecsenye





Hozzávalók: 40 dkg friss pecsenyehús, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsír, ecet, só, 3 babérlevél
Elkészítése:  a hús kockára vágjuk és hideg vízben főni tesszük. Habját leszedjük és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a sót , a borsot és a babérlevelet. Mikor majdnem  megfőtt, beletesszük a kockára vágott krumplit. Az zsírból és lisztből világosbarna rántást készítünk és besűrítjük vele a levest. Ecettel savanyítjuk és tálalás előtt tejföllel ízesítjük. 

Torockó előkelőbb ételeihez  tartozik, friss disznóhúsból készítik, általában disznóöléskor. Az étel neve sültre utal, de tulajdonképpen húsos krumplileves babérlevéllel ízesítve és tejföllel savanyítva. 

Recept Hantz Lám Irén: A torockói konyha, ízek, szokások című könyvéből

 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Csodásak a képek is! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Én ezt nagyon szeretném:)
    Csodás fotók:) Ha jól láttam a 2013-as Kalendárium címlapfotója is ez lesz, ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kati, nagyon finom volt. Nem biztos, hogy végleges marad a cimlap kép, bár nagyon örülnék neki:)

      Törlés
  3. Vittem a receptet, nagyon finom lehet, szeretem ezeket az egyszerű ízes ételeket, ez akár egytál és nem is leves, igaz???:-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nem szükséges sok levet hagyni neki és így másodikként is megállja a helyét.

      Törlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)