Hozzávalók:
40 dkg friss pecsenyehús, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, 1 hagyma, 2 evőkanál
liszt, 1 evőkanál zsír, ecet, só, 3 babérlevél
Elkészítése:
a hús kockára vágjuk és hideg vízben főni tesszük. Habját leszedjük és
hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a sót , a borsot és a babérlevelet. Mikor
majdnem megfőtt, beletesszük a kockára vágott krumplit. Az zsírból és
lisztből világosbarna rántást készítünk és besűrítjük vele a levest. Ecettel
savanyítjuk és tálalás előtt tejföllel ízesítjük.
Torockó előkelőbb ételeihez tartozik, friss disznóhúsból készítik,
általában disznóöléskor. Az étel neve sültre utal, de tulajdonképpen húsos krumplileves babérlevéllel
ízesítve és tejföllel savanyítva.
Recept Hantz Lám Irén: A torockói konyha, ízek, szokások című könyvéből
Hmmm... otthon édes otthon!
VálaszTörlésEz olyan édes volt:)
TörlésNagyon jól néz ki! Csodásak a képek is! ;-)
VálaszTörlésKöszönöm. :)
TörlésÉn ezt nagyon szeretném:)
VálaszTörlésCsodás fotók:) Ha jól láttam a 2013-as Kalendárium címlapfotója is ez lesz, ugye?
kati, nagyon finom volt. Nem biztos, hogy végleges marad a cimlap kép, bár nagyon örülnék neki:)
TörlésVittem a receptet, nagyon finom lehet, szeretem ezeket az egyszerű ízes ételeket, ez akár egytál és nem is leves, igaz???:-))))
VálaszTörlésIgen, nem szükséges sok levet hagyni neki és így másodikként is megállja a helyét.
Törlés