Oldalak
▼
2012. október 24.
Paprikás csavar
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3,4 dl víz, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő: töltelékhez: 20 dkg sajt, 5 evőkanál gulyáskrém , 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítése: a langyos vizet összekeverjük a cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk kissé felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, majd az élesztős vízzel jól megdagasztjuk. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkára borítjuk és 5 mm vastag, kb. 50x70 cm-es téglalappá nyújtjuk. Lekenjük az olívaolajjal és a gulyásrémmel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Hosszában, gondolatban 3 részre osztjuk, alsó felét középre hajtjuk, felső felét pedig rá, majd 2 cm-es csíkokra vágjuk. Minden csíkot egyszer megcsavarunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 20 percig pihenni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.
Csinosak! Hogy feldobja a képet az a mintás anyag!
VálaszTörlésFincsi lehet! Hétvégén ilyeneket szoktam sütni, olyan finomak frissen!
VálaszTörlésLegszívesebben most nekiállnék megsütni... :)
VálaszTörlésDe aranyosak! :)
VálaszTörlés