2012. október 24.

Paprikás csavar


 Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3,4 dl víz, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő: töltelékhez: 20 dkg sajt, 5 evőkanál gulyáskrém , 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítése: a langyos vizet összekeverjük  a cukorral és belemorzsoljuk  az élesztőt, majd hagyjuk kissé felfutni. A lisztet  dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, majd az élesztős vízzel jól megdagasztjuk. Letakarjuk és 30 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkára borítjuk és 5 mm vastag,  kb. 50x70 cm-es téglalappá nyújtjuk. Lekenjük az olívaolajjal és a gulyásrémmel,  majd megszórjuk reszelt sajttal.  Hosszában, gondolatban 3 részre osztjuk, alsó felét középre hajtjuk, felső felét pedig rá, majd 2 cm-es csíkokra vágjuk. Minden csíkot egyszer megcsavarunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 20 percig pihenni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.




4 megjegyzés:

Anazar írta...

Csinosak! Hogy feldobja a képet az a mintás anyag!

Blogkonyha írta...

Fincsi lehet! Hétvégén ilyeneket szoktam sütni, olyan finomak frissen!

Szabina írta...

Legszívesebben most nekiállnék megsütni... :)

Gabriella írta...

De aranyosak! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...