2012. október 18.
Rákóczi túrós torta
Hozzávalók
a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, fél citrom reszelt héja, fél tasak sütőpor;
a túrókrémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojássárgája, 8 dkg cukor, 1 evőkanál búzadara, fél citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor;
a habhoz: 3 tojás fehérje, 20 dkg cukor, 1 üveg baracklekvár
Elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a vajat és közepébe mélyedést csinálunk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a citromhéjat és a sütőport, majd jól összedolgozzuk. A tésztát fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. 26 cm.es piteformát kivajazunk és lisztel beszórjuk, majd a tésztát kör alakúra nyújtjuk és belerakjuk a formába. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 percig elősütjük. Addig elkészítjük a krémet, amihez a tojássárgát kikavarjuk a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a túrót, a búzadarát, és a citromhéjat. A tésztát kivesszük a sütőből, a krémet pedig rákenjük és15 percre visszatesszük a sütőbe. Addig kemény habot verünk a tojásfehérjéből és a cukorból, majd újból kivesszük és nyomózsák segítségével a habból rácsot nyomunk a tetejére. A tortát újabb 10-15 percig sütőben szárítjuk, végül pedig a rácsok közé kiskanál segítségével baracklekvárt teszünk. A tortás hűtés után, vizes késsel szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Nagyon szép! Jókor mutatod mert a hétvégén éppen ezt a süteményt szeretném megsütni.Van már kétféle receptem így ezek után hogy látom a tiédet még jobban törhetem a fejemet hogy melyiket válasszam?:-)
Ó de nagyon guszta, és a szeletek is milyen szépek :)
Éva, akar kialakíthatod a magad receptjét a kettőből :)
Köszönöm :)
Milyen jó ötlet a tortaforma, csodás a képeiden, ennek is vittem a receptjét, mert eddig csak nagy szögletes tepsiben sütöttem, pedig néha elég lenne csak ennyi is így, imádom, finom süti nagyon:-))))
Gyönyörű! Imádom a Rákóczi túróst! :))
Gyönyörű! Imádom a Rákóczi túróst! :))
Megjegyzés küldése