Hozzávalók:
60 dkg sertéshús, 30 dkg marhahús, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma,
12 cikk fokhagyma, só, bors, paprika, majoránna
Elkészítése: A szalonnát apró kockákban lepirítjuk, a hagymával és a foghagymával együtt.
Hozzákeverjük a majoránnát, a paprikát, a borsot. A sertéshúst és a marhahúst ledaráljuk, és hozzáadjuk a párolt anyagokat, sóval ízesítjük, majd gondosan összegyúrjuk. Zsírpapírba rúdformára tekerjük, a hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük. Sütés előtt, 1 cm széles szeletekre vágjuk, forró sütőrácson készre sütjük. Köretként sült gombafejeket, padlizsánt, cukkinit adhatunk mellé. Juhtúrós pirítóssal nagyon finom.
A majoránna tökéletesen illik a grillhúsokhoz, így a fokhagymával és a többi
fűszerekkel együtt, kellemes, pikáns ízt kölcsönöz a tordai vagdalt húsnak. A
többnapos érlelés azért szükséges, hogy a hússzelet ne essen szét és az ízek
jobban összeérjenek.
Oh, ez nekem való, benyújtom majd a svédasztalhoz, nekem nagyon tetszik. Ráadásul ott, helyben lehet majd meggrillezni. NAgggyon jó! :-))
VálaszTörlésÉs azok a grill dolgok hozzá, nyálcsorgató!
VálaszTörlésHa hazajön a férjem Svájcból, tuti megcsinálom neki! Oda lesz meg vissza!
VálaszTörlésOlyan jól néz ki, megéheztem már a látványtól is. (nekem is van ilyen evőeszközkészletem, szép:)
VálaszTörlésNekem erről a finom vagdaltról a pljeskavica, csevap, mititei és társaik jutnak eszembe ,már azt hittem hogy ezeknek nincs magyar rokonuk , pedig úgy néz ki hogy van , mint ahogy van a hamburgernek is !
VálaszTörlésMesés étek! Könnyű, élvezhető és különleges! Nagyon guszta!
VálaszTörlésMilyen finom lehet! Érdekes, állandóan van itthon majoránnám, de még nem fedeztem fel magamnak. Nem igazán tudom, mibe is használjam. Akkor most legalább kaptam ötletet! És micsoda színkavalkád, ismét!:)
VálaszTörlés