Oldalak
▼
2012. október 30.
Vajas kelbimbó mustármártással
Hozzávalók: 4 csirkecomb, 80 dkg kelbimbó, 20 dkg vaj, 4 evőkanál magos francia mustár, 3 dl tejszín, 15 dkg koktélparadicsom, 1 kávéskanál majoránna, só, fehér bors, csirkefűszer
Elkészítése: A csirkecombokat befűszerezzük, 5 dkg vajon mindkét oldalát megsütjük, majd kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. A körethez enyhén sós vízbe beletesszük a majoránnát és felforraljuk. Amikor a víz felforrt, beledobjuk a megmosott kelbimbót, és roppanósra főzzük benne. Ha kihűlt, mindegyiket kettévágjuk, és 10 dkg vajon megsütjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A mustármártáshoz a megmaradt vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a mustárt, felöntjük a tejszínnel, majd sűrűsödésig főzzük. A kelbimbót leöntjük a mártással, és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.
Nagyon éhes lettem most hogy ránéztem erre a guszta tányérkádra! Nagyon sok finomságot tettél bele!
VálaszTörlésNagyon guszta, étvágygerjesztő :)
VálaszTörlésGyönyörű ez a tálalás, rögtön megéheztem a látványtól! :)
VálaszTörlés