2012. november 27.
Baileys házilag
Hozzávalók: 2 dl tejszín, 4 dl whisky, 40 dkg sűrített tej, 1 evőkanál instant kávé, 2 evőkanál csokoládé szirup, 1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítése: Az instant kávét kevét forró tejszínben feloldjuk, majd az összes többi hozzávalót egy blenderben összeturmixoljuk. Azonnal fogyasztható, de egy pár nap érés mindenképp jót tesz neki.
Csokoládé szirup
Hozzávalók: 20 dkg cukor, 1 dl víz, 0,5 dkg dl kakaó, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só
Elkészítése: a cukrot összevegyítjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a vizet és állandó kavarás mellett 3-4 percig főzzük. Ha besűrűsödött, félrehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a sót és a vanília kivonatot. Üvegbe zárva, 2-3 hétig hűtőben tárolhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Bársonyosan krémes lehet, a színe is nagyon szép, és biztosan fincsi is....
Gyönyörü képek, nagyon meginnám most!! :-) A csokiszirupot hogy készíted?
Megjegyzés küldése