2012. november 1.

Fürjtojásos lepény




Hozzávalók 4 db, 20 cm-es lepényhez: 
a lepénytésztához:  50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő;
 a feltéthez:  2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 10 dkg sajt, 16 fürjtojás, 1 póréhagyma, bors 

Elkészítése: a lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót, az olajat, a lisztet és jól megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és még 15 percig pihentetjük. Addig a fürjtojásokat megfőzzük, négybe vágjuk, a póréhagymát pedig karikára vágjuk. A nyers  tojásokat felverjük, összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal, majd rákenjük a lepényekre. Kirakjuk a póréhagymával és a negyedelt fürjtojásokkal, majd megszórjuk durvára őrölt borssal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük




5 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon finom lehet! Pizzás a beütése... Nagyon guszta!

teller-cake írta...

Istenien néz ki és nagyon finom lehet! Csak egyszer ettem fürjtojást de ízlett. :)

Csiperke írta...

Wáó! Ez csodásan néz ki! Ilyet szeretnék holnap reggelire!!

gionetta írta...

Hát ezzel eltaláltad az ízlésem! Nagyon mutatós, ahogy megszoktuk már Tőled! :-))

Gabriella írta...

Annyira szép, és olyan finomságos lehet! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...