Oldalak

2012. november 1.

Fürjtojásos lepény




Hozzávalók 4 db, 20 cm-es lepényhez: 
a lepénytésztához:  50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő;
 a feltéthez:  2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 10 dkg sajt, 16 fürjtojás, 1 póréhagyma, bors 

Elkészítése: a lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót, az olajat, a lisztet és jól megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és még 15 percig pihentetjük. Addig a fürjtojásokat megfőzzük, négybe vágjuk, a póréhagymát pedig karikára vágjuk. A nyers  tojásokat felverjük, összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal, majd rákenjük a lepényekre. Kirakjuk a póréhagymával és a negyedelt fürjtojásokkal, majd megszórjuk durvára őrölt borssal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük




5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Pizzás a beütése... Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Istenien néz ki és nagyon finom lehet! Csak egyszer ettem fürjtojást de ízlett. :)

    VálaszTörlés
  3. Wáó! Ez csodásan néz ki! Ilyet szeretnék holnap reggelire!!

    VálaszTörlés
  4. Hát ezzel eltaláltad az ízlésem! Nagyon mutatós, ahogy megszoktuk már Tőled! :-))

    VálaszTörlés
  5. Annyira szép, és olyan finomságos lehet! :)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)