a lepénytésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő;
a feltéthez: 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 10 dkg sajt, 16 fürjtojás, 1 póréhagyma, bors
Elkészítése: a lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, hozzáadjuk a sót, az olajat, a lisztet és jól megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, négy részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, és még 15 percig pihentetjük. Addig a fürjtojásokat megfőzzük, négybe vágjuk, a póréhagymát pedig karikára vágjuk. A nyers tojásokat felverjük, összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal, majd rákenjük a lepényekre. Kirakjuk a póréhagymával és a negyedelt fürjtojásokkal, majd megszórjuk durvára őrölt borssal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük
Nagyon finom lehet! Pizzás a beütése... Nagyon guszta!
VálaszTörlésIstenien néz ki és nagyon finom lehet! Csak egyszer ettem fürjtojást de ízlett. :)
VálaszTörlésWáó! Ez csodásan néz ki! Ilyet szeretnék holnap reggelire!!
VálaszTörlésHát ezzel eltaláltad az ízlésem! Nagyon mutatós, ahogy megszoktuk már Tőled! :-))
VálaszTörlésAnnyira szép, és olyan finomságos lehet! :)
VálaszTörlés