Hozzávalók 4
főre: 80 dkg sertéskaraj, 15 dkg füstölt sertéstarja, 60 dkg savanyú káposzta,
25 dkg paradicsom, 15dkg vöröshagyma, 12 dkg zsír, 4 dl tejföl, só, bors,
paprika
Elkészítése:
a serpenyőben felhevített zsíron üvegesre fonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát.
A karajszeleteket húsverővel kiveregetjük, megsózzuk, és a hagymás zsírba helyezzük.
Mindkét oldalán átsütjük, majd meghintjük pirospaprikával, borssal, rátesszük a cikkekre vágott
paradicsomot és a csíkokra vágott füstölt sertéstarját, majd hozzáadjuk a
savanyú káposztát, és közepes tűzön, fedő alatt készre pároljuk. Amikor a hús
puha, ha szükséges, még sóval ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, és melegen
tálaljuk.
Ünnepnapokon, szilveszterkor került terítékre ez a fogás. Ilyenkor volt füstölt
disznóhús és savanyú káposzta. A paradicsomot ilyenkor paradicsomlével
helyettesítették.
Egy újabb stílusú étel a savanyú káposztára! Zseniális főétel. Legközelebb ha töltött káposztára vágyunk, így fogom elkészíteni. Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésHmmm, nagyon jól néz ki, új variáció húsra, káposztára.
VálaszTörlésMa milyen jó lenne ebédre, úgy sem tudom mit főzzek, káposzta meg mindig jöhet:-)))
Nagyon szeretem a káposztát! Ezt is tuti meg fogom csinálni!
VálaszTörlésJaj, ahogy végig olvastam a receptet, meg is éheztem... Pedig így 8 óra körül már annyira nem kellene ennem. :P
VálaszTörlés