2012. november 9.
Libanyak leves lúdgége tésztával
Hozzávalók: 2 libanyak, 4 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 zeller, fél karalábé, 1-1 kis darab káposzta és karfiol,1 paprika, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 5 szem feketebors, kicsi darab gyömbér, zeller és petrezselyem levél; a tálaláshoz: lúdgége tészta
Elkészítése: a libanyakakat megmossuk és tetszőleges méretűre daraboljuk, majd hideg vízben főni tesszük. Ha felforrt, leszedjük a habját és a lángot lehúzzuk, hogy a leves csak épp gyöngyözve főjön. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és hasábokra vágjuk, majd amikor a hús félpuha, beletesszük a levesbe. Sóval, szemesborssal, kevés gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadjuk a csokorba kötött zöld leveleket is. Ha a hús és a zöldségek megfőttek, a lángot elzárjuk, a levest kicsit ülepedni hagyjuk, majd leszűrjük. A húst és a zöldséget tálalásig meleg helyen tartjuk. A lúdgégetésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A levest a tésztával, a csontos hússal és a zöldségekkel együtt tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
14 megjegyzés:
Csodaszép sárga lett a levesed! Látom szépen készülsz Márton napra :))
A tegnapi töltött libanyak után ez a pompás leves... ráadásul ez a csodaszép tálalás. Márton napig minden napra lesz még egy-egy libás fogás? Én nem bánnám, bár még jobban tetszene a dolog, ha kóstolni is lehetne :)!
Micsoda gyönyörűségés aranysága leves! Nagyon szeretjük mi is a nyakból készült leveseket. :)
Ez a leves nagyon gyönyörű, de mitől ilyen csodálatosan szép sárga, mintha házi tyúkhús leves lenne??:)
Igyekszem, hisz azt mondják, hogy aki Márton napon nem eszik libát, az egész évben éhezik majd :)) Na ezért azt nem hiszem:D
Köszönöm. Még lesz pár fogás a következő napokon is:)
Isteni finom íze volt:)
Mert házi liba, nagyon kövér volt,attól lett ilyen szép színe. :)
Csodás sárga a színe, kedvem lenne leülni most az asztalhoz. Kevés borsot szórnék rá és máris kanalaznám... Nagyon guszta!!!
Csodálatosan néz ki! Nagyon finom lehet ez a leves és az a finom illat ami a főzés közben van meg persze a tálaláskor! Finom csigatészta hozzá nyelek nagyokat!
Hát ez a leves annyira, de annyira jól néz ki! Ezért nálam Oszkár díjat érdemelsz.
Mert hát el tudom képzelni, milyen finom volt. Én ilyen levesből háromszor szednék, és más már nem is kellene.
Imádom a leveses táladat! Sőt, az egész étkészletet... gyönyörű. :)
Nagyon szep sarga! Hany oraig fott a leves es mennyi ido kellett a husnak, hogy megpuhuljon? (Meg tapasztalatlan vagyok.) :)
Kedves Zsófia, a főzés időtartama nagyban függ a liba korától, de többnyire 1 év alatt vágják az állatot(az enyém is ilyen volt), így 1,5 óra alatt főtt meg puhára(lassú főzés).
Megjegyzés küldése