Oldalak
▼
2012. november 11.
Narancsos libamell
Hozzávalók: 1 liba melle, a narancs leve, só, bors, kakukkfű; szószhoz: 2 db sárgarépa, 1 evőkanál étkezési keményítő,1 narancs, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj
Elkészítése: a libamellet megmossuk és bőrös részét kockarácsosra irdaljuk. Bedörzsöljük sóval, borssal és szárított kakukkfűvel, majd a bőrös részével lefele, addig sütjük, míg zsírja kisül. Tepsibe tesszük, narancslevet és vizet öntünk rá, és addig pároljuk, míg a hús megpuhul. A szószhoz a sárgarépát roppanósra főzzük, majd karikára vágjuk és a vajon átsütjük. Hozzáadjuk a narancs húsát és a tejszínt. A keményítőt elkavarjuk a narancs levével és behabarjuk vele a szószt. A sültet szeletekre vágjuk, majd szósszal és krumplipürével tálaljuk.
Gyönyörű! Akárcsak az összes többi (libás) recepted!
VálaszTörlésMicsoda pazar tálalás már megint! Nagyon guszta! A mártás nagyon finom lehetett hozzá. Hm, csak nyelek nagyokat... :o)
VálaszTörlésSzívesen ültem volna ehhez az asztalhoz, olyan enni valóan gyönyörű!!!!
VálaszTörlésA libamell sem kutya, de a fotó! Nagyon belejöttél az ételfotózásba! Gratulálok! :-))
VálaszTörlésAleda, ez fantasztikus! A narancsos húsok amúgy is nagy kedvenceim. Szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésSzóval a Márton napi liba így járt nálatok! Hol vörös káposztával, hol naranccsal kerül a tányérotokra. Nagyon gusztusos mindkettő!
VálaszTörlésNagyon szép tálalás, finom lehetett!
VálaszTörlésFenséges fogás - egyébként is annyira szeretem a gyümölcs-hús kombinációt!! :P
VálaszTörlés