Recept Illéskrisztől
Hozzávalók: 48 dkg liszt, 25 dkg Ráma margarin, 130 ml. tejszín, 2 tojás sárgája, 20 g só
lekenéshez: 1 tojás
szóráshoz: mák, szezámmag, lenmag, köménymag
Elkészítése: a
hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Nem kell túl simára gyúrni, elég ha márványosra összeáll
és már nem morzsálódik. A tésztát 1,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, átemeljük egy tálcára és kb. 20 percre betesszük a mélyhűtőbe
dermedni. Mikor jól kifagyott, tojással lekenjük, éles késsel kockákra vágjuk.Tetejét belemártogatjuk a magvakba és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200C-on, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
A teasütemény finomabb ha áll.
De szépek:)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki és milyen finomak lehetnek!
VálaszTörlésDe ráóhajtottam egy mákos kockára!...Nem is, inkább szezámmagosat kérek!
VálaszTörlésNagyon csábítóak. Imádom az ilyen kis falatnyi rágcsálnivalókat. Pont abban a sorrendben jöhetne is, ahogy a tálcán van. Nyamm.
VálaszTörlésDe jók! Nekem is a kedvenc sós süteményem! Tényleg, ezt is milyen rég sütöttem... Szépek lettek!
VálaszTörlésKöszi ,lányok! Krisz, neked meg puszi a receptért!!! :)
VálaszTörlés