Oldalak

2012. november 8.

Töltött libanyak



 Hozzávalók: 1 liba nyakbőre, 20 dkg  libahús, 10 dkg süt libamáj, 1 zsömle, 1 főtt tojás, 1 nyers tojás, 1 hagyma, 2 evőkanál libazsír, só, bors, petrezselyem levél; 
a sütéshez: 5 dl libaleves vagy erőleves; 
a salátához: rukkola, koktélparadicsom, hagyma, olívaolaj, só

Elkészítése: a libahúst ledaráljuk és a libamájat kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a  libazsíron megpároljuk. A zsömlét beáztatjuk majd kinyomkodjuk. A ledarált húst összevegyítjük a libamájjal, a zsömlével, a kockára vágott tojással, a hagymával, az apróra vágott petrezselyemlevéllel és a nyers tojássárgájával. Sóval és borssal fűszerezzük, majd lazán beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is. A konyhakész libanyakbőrt keskenyebb végénél bevarrjuk és megtöltjük a húsos masszával, majd a másik végét is bevarrjuk. A megtöltött libanyakat hosszúkás tepsibe tesszük és felöntjük húslevessel. Fóliával letakarjuk és lassú lángon pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Míg sül, a rukkolát és a koktélparadicsomot megmossuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, megsózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. A töltött libanyakat 1 cm-es szeletekre vágjuk és a salátával tálaljuk.



6 megjegyzés:

  1. De jól néz ki azzal a rengeteg-zöld salátával! Igazi különlegesség, legalább is számomra mindenképpen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, számomra is különleges, libahúst még ettem ,de töltött libanyakat most készítettem először és biztos nem utoljára.

      Törlés
  2. Aleda, ez már megint egy csodás fogás, gyönyörű képen megörökítve. Imádnám :)!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, én majd a hétvégén próbálkozok vele, eddig még soha nem készítettem ilyet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, ne hadd ki finom is és jó megoldás a liba hosszú nyakbőrére, amit amúgy nem tudom mire lehetne használni.

      Törlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)