2012. november 8.
Töltött libanyak
Hozzávalók: 1 liba nyakbőre, 20 dkg libahús, 10 dkg süt libamáj, 1 zsömle, 1 főtt tojás, 1 nyers tojás, 1 hagyma, 2 evőkanál libazsír, só, bors, petrezselyem levél;
a sütéshez: 5 dl libaleves vagy erőleves;
a salátához: rukkola, koktélparadicsom, hagyma, olívaolaj, só
Elkészítése: a libahúst ledaráljuk és a libamájat kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a libazsíron megpároljuk. A zsömlét beáztatjuk majd kinyomkodjuk. A ledarált húst összevegyítjük a libamájjal, a zsömlével, a kockára vágott tojással, a hagymával, az apróra vágott petrezselyemlevéllel és a nyers tojássárgájával. Sóval és borssal fűszerezzük, majd lazán beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is. A konyhakész libanyakbőrt keskenyebb végénél bevarrjuk és megtöltjük a húsos masszával, majd a másik végét is bevarrjuk. A megtöltött libanyakat hosszúkás tepsibe tesszük és felöntjük húslevessel. Fóliával letakarjuk és lassú lángon pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Míg sül, a rukkolát és a koktélparadicsomot megmossuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, megsózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. A töltött libanyakat 1 cm-es szeletekre vágjuk és a salátával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
De jól néz ki azzal a rengeteg-zöld salátával! Igazi különlegesség, legalább is számomra mindenképpen! :)
Aleda, ez már megint egy csodás fogás, gyönyörű képen megörökítve. Imádnám :)!
Nagyon guszta, én majd a hétvégén próbálkozok vele, eddig még soha nem készítettem ilyet :)
Nagyon finom volt, számomra is különleges, libahúst még ettem ,de töltött libanyakat most készítettem először és biztos nem utoljára.
Köszönöm, Mária:)
Katalin, ne hadd ki finom is és jó megoldás a liba hosszú nyakbőrére, amit amúgy nem tudom mire lehetne használni.
Megjegyzés küldése