2012. november 20.
Tonhalas pizza
Hozzávalók a pizzatésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő; a feltéthez: 4 evőkanál pizzaszósz, 30 dkg tonhalkonzerv, 20 dkg mozzarella, 10 dkg sajt, 10 dkg fekete olívabogyó, 1 hagyma, 1 kávéskanál szárított oregánó; a tálaláshoz: citrom
Elkészítése: a pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a sót, majd összedolgozzuk a liszttel és megdagasztjuk. Letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk, majd két részre osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk. 15 percig pihentetjük, addig a mozzarellát felszeleteljük, a tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, a hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, az olívabogyót pedig karikára vágjuk. A pizzatésztát lekenjük a pizzaszósszal, rátesszük a mozzarella szeleteket és elosztjuk rajta a tonhalat. Megszórjuk hagymával, olívabogyóval, reszelt sajttal és oregánóval. Előmelegített sütőben , 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Citrommal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ez már kínzás!! Imádom az ilyen pizzát is, meg a tengeri herkentyűset is!!
Nagyon guszta!Jó régen készítettem pizzát, pedig nagyon szeretjük! Szeretjük a tonhalat, de még soha nem ettem így pizzára téve pedig biztos nagyon finom!
Én is oda vagyok érte, főleg, hogy halas! nagyon guszta, máris lecsúszna egy szelet!
Megjegyzés küldése