2012. november 7.
Tormaleves fürjtojással
Hozzávalók: 1 szál torma(kb.10 dkg), 4 db sárgarépa, 2 szél fehérrépa, 1 hagyma, 10 db fürjtojás, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 teáskanál mustár,1-2 evőkanál ecet, só, bors
Elkészítése: a zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a répákat hosszúkásra vágjuk, majd az olajon kissé megdinszteljük. Sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük vízzel és roppanósra főzzük. Ha a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a reszelt tormát. A lisztet csomómentesre kavarjuk a mustárral és a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd behabarjuk vele az ételt. Ecettel ízesítjük. A fürjtojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és negyedekre vágjuk. Szétosztjuk a tányérokba, rámerjük a levest és kevés tormát reszelünk a tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Ilyen levesről még életemben nem hallottam! Szuper guszta! De kíváncsi lennél az ízére... Amúgy a tormát szeretem, gondolom hogy ízlene!
Aleda, ma a piacon voltam, s éppen eszembe jutott a tormát látva, hogy tavaly egy néni a piacon elmondta, hogy szokott tormalevest főzni, s én nem jegyeztem le, elfelejtettem, és amikor hazajövök, itt a tormaleves recept:)
Nagyon guszta, kipróbálós:)
Finom! Tegnap megfőztem, igaz fürjtojás helyett tyúktojással, és nagyon ízlik.
Krisz, finom ízű, pikáns leves.
Kati :) Akkor ki kell próbálni:)
Örülök, h ízlett. Szerintem a tyúktojás vagy fürjtojás, az már nem változtat az ízén.
Megjegyzés küldése