Hozzávalók: 2 egész libacomb, 2 dl vörösbor, 4 cikk fokhagyma, só, bors, rozmaring;
a köretekhez: 1 fej lilakáposzta, 2 evőkanál libazsír, só, bors, ecet, cukor
Elkészítése: a libacombokat megpucoljuk, megmossuk, bőrös részét kissé beirdaljuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, mellétesszük a fokhagymát és a rozmaring ágat, majd felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ne lepjék el a húsokat. A tepsit lefedjük és sütőben addig sütjük, míg a leve elfő és a hús megpuhul. Ekkor levesszük a fedőt és pirulni hagyjuk. Míg a sült készül, a lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és a libazsíron megdinszteljük. Mikor puha, kevés cukrot szórunk rá és megkaramellizáljuk, majd sóval és ecettel ízesítjük.
Hercegnőburgonya
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 1 dl tej, 1 tojás sárgája, só
Elkészítése: A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és habosra keverjük a vajjal, a tojássárgájával és tejjel. Nyomózsák segítségével, sütőpapírral bélelt tepsibe rózsákat nyomunk és forró sütőben aranyszínűre sütjük.
De szép tálalás! Szívesen leülnék mellé. A burgonya nagyon szépen sikerült. Milyen csillagcsöved van hozzá? Fém vagy műanyag? És hányas?
VálaszTörlésKöszönöm Krisz. 10-es, fém csillagcsővel nyomtam ki a hercegnőburgonyát.
TörlésRemekül néz ki Aleda! Már alig várom a holnapi ebédet, nálunk is hasonló lesz a menü, lehet ezúttal a hercegnőburgonyát is kipróbálom, jó ideje tervezgetem...
VálaszTörlésSzabina, jó étvágyat kívánok hozzá !
TörlésA képeidet nézegetve mindig megéhezek:-) Olyan helyesek a kis krumplicsókocskák! Még nem ettem hercegnőburgonyát, de biztosan olyan finom, mint amilyen szép.
VálaszTörlésGerdi, köszönöm! Nagyon finom a hercegnőburgonya és elég egyszerű, érdemes kipróbálni.
TörlésAleda! Ezek a fotók csodálatosak!! Annyira jó nézegetni őket... közben pedig csorog a nyálam, annyi finomságot látok, ahogy nézegetem az elmúlt napokban készített ételeidet (sajnos időhiány miatt rég jártam nálad, de most mindent bepótolok). :))
VálaszTörlés