Hozzávalók( 24 db):
20 dkg mirelit eper, 4 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 20 gr zselatin; a
bevonathoz: 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
az epret egy edénybe tesszük, hozzáadunk 1dl vizet és 1 evőkanál citromlevet,
majd 2-3 percig főzzük. A megfőtt epret turmixoljuk vagy villával összetörjük,
majd belekavarjuk a mézet és a zselatint. 5-10 percig hagyjuk a zselatint
feloldódni, majd jól összekavarjuk és újból felforrósítjuk. 12x16 cm-es formába
öntjük és legalább 5 órát szilárdulni hagyjuk. Ha a zselé
megkeményedett, 2x4 cm-es darabokba vágjuk. A csokoládét vízgőz fölött
megolvasztjuk (ne hevítsük túl nagyon), majd félrevesszük és állandóan
kavarva langyosra hűtjük, hogy a zselé ne olvadjon meg a túl meleg
csokoládétól. Villa segítségével belemártjuk a szaloncukrokat és sütőpapírra
tesszük dermedni. Selyempapírba, majd vékony, színes papírba csomagoljuk.
Nagyon szépek, két éve én is csináltam hasonlót, almás fahéjas zseléset....
VálaszTörlésNa, a végén még nekifogok szaloncukrot gyártani! Annyira szépek és szeretjük az epret! :-))
VálaszTörlésIdén én is szerettem volna szaloncukrot készíteni, de megint nem jött össze. Jó pár receptem van, ez a gyönyörűség is oda kerül. Lehet, hogy karácsony után az új évben kipróbálom!:)) Nagyon klasszak a fotók!!!:-))
VálaszTörlésCsodása a cukorkák:) De ennek már biztos, hogy nem fogok nekiállni, akármennyire csábítóak is legyenek:)
VálaszTörlésImádom a felső képet, annyira hangulatos, és aranyos. :o)
VálaszTörlésFincsi lehet a szaloncukor is... :P