2012. december 9.

Galuska kalács-kókuszba és mézeskalács fűszerbe hempergetve


Hozzávalók: a tésztához: 60 dkg liszt, 8 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 3 dl tej, 1 tojás, csipetnyi só, 3 dkg élesztő; 
a hempergetéshez: 15 dkg vaj, 8 dkg barna cukor, 2 teáskanál mézeskalács fúszerkeverék, 5 dkg fehér cukor, 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a vajat, a sót és a tejet, majd jól megdagasztjuk. Letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. Míg a tészta kel, a barna cukrot összekeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel, a kókuszreszeléket összekeverjük a fehér cukorral a vajat pedig megolvasztjuk. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk, majd diónyi nagyságú golyókká formázzuk. Mindegyiket olvasztott vajba mártogatjuk, majd a mézeskalácsos cukorba, illetve a kókuszos cukorba hempergetjük és sütőpapírral bélelt kalácsformába  tesszük. 30 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
 

6 megjegyzés:

Gerdi írta...

Megint érdekes kalácsot hoztál, meggyőző:-)
Aranyosak a tortapapír-angyalkák, saját kezed munkája?

Katalin írta...

Nagyon guszta, az angyalkáid pedig aranyosak!

gionetta írta...

Nagyon érdekes recept, meg maga az ötlet is! :-))

Adél írta...

Köszönöm. Gerdi, igen, én készítettem.

Gabriella írta...

Aleda, ez nagyon-nagyon finom lehetett... :P

Anikó írta...

Ez isteni, vaníliakrémmel vagy csokikrémmel lelocsolva enném, vittem is a receptet, irtó guszta:-))))))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...