Hozzávalók: a tésztához: 60 dkg liszt, 8 dkg cukor, 6 dkg olvasztott vaj, 3 dl tej, 1 tojás, csipetnyi só, 3 dkg élesztő;
a hempergetéshez: 15 dkg vaj, 8 dkg barna cukor, 2
teáskanál mézeskalács fúszerkeverék, 5 dkg fehér cukor, 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése: a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az
élesztőt. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a vajat,
a sót és a tejet, majd jól megdagasztjuk. Letakarjuk és 40 percig kelni
hagyjuk. Míg a tészta kel, a barna cukrot összekeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel, a kókuszreszeléket összekeverjük a fehér cukorral a vajat pedig
megolvasztjuk.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és két részre osztjuk, majd diónyi nagyságú golyókká formázzuk. Mindegyiket olvasztott vajba mártogatjuk, majd a mézeskalácsos cukorba, illetve a kókuszos cukorba
hempergetjük és sütőpapírral bélelt kalácsformába tesszük. 30 percig kelni hagyjuk, majd
előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
Megint érdekes kalácsot hoztál, meggyőző:-)
VálaszTörlésAranyosak a tortapapír-angyalkák, saját kezed munkája?
Nagyon guszta, az angyalkáid pedig aranyosak!
VálaszTörlésNagyon érdekes recept, meg maga az ötlet is! :-))
VálaszTörlésKöszönöm. Gerdi, igen, én készítettem.
VálaszTörlésAleda, ez nagyon-nagyon finom lehetett... :P
VálaszTörlésEz isteni, vaníliakrémmel vagy csokikrémmel lelocsolva enném, vittem is a receptet, irtó guszta:-))))))
VálaszTörlés