Hozzávalók:
2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, fél vaníliarúd, 10 dkg kókuszreszelék;
a bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
a tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait, majd
felforraljuk. Ekkor beletesszük a kókuszreszeléket és addig főzzük, míg a
massza besűrűsödik. 2-3 órára lehűtjük, majd kiskanálnyi adagokat veszünk a
masszából, szaloncukorrá formázzuk és visszatesszük a hűtőbe. Az étcsokoládét
vízgőz fölött megolvasztjuk, a szaloncukrokat fogpiszkáló segítségével
belemártjuk a csokoládéba, hagyjuk, hogy a fölösleg lecsöpögjön, majd
dermedésig hungarocelbe szúrjuk. Ha a csokoládébevonat megszilárdul,
selyempapírba és alufóliába csomagoljuk.
Baton Bounty de casă
Ingrediente: 200 ml smântână dulce pentru
frișcă, 4 linguri zahăr pudră, semințe din jumătate păstaie de vanilie, 100 g nucă
de cocos; pentru glazură: 150 g ciocolată neagră, 3 linguri ulei.
Prepararea: Se adaugă zahărul pudră și
semințele de vanilie în smântâna dulce, se pune pe foc și se aduce la punctul
de fierbere. În acel moment, se adaugă nuca de cocos și se fierbe până când compoziția
se îngroașă. Se lasă la răcit timp de 2-3 ore, după care se ia câte o lingură din
compoziție și se dă formă lunguiață de baton. Se lasă la rece peste noapte. A
doua zi se topește ciocolata pe bain-marie, se amestecă cu uleiul și se glasează
batoanele.
4 megjegyzés:
Hmmm, ez aztán a karácsonyi csemege!!!
Na, egy újabb elkészítendő finomság! Már mentem is...:)
Nagyon szépek lettek! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted mennyi ideig állnak el, mármint a tejszín miatt?
Gyerekkoromban ez volt a kedvenc szaloncukrom... tulajdonképpen még most is szívesen eszegetem. :o) Gyönyörű a kép!
Megjegyzés küldése