2012. december 18.

Laskagomba leves avagy a vegetáriánus pacalleves




Hozzávalók: 40 dkg laskagomba, 2 sárgarépa, 3 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál mustár, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, ecet

Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a  csíkokra  vágott laskagombát. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról. A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd a leveshez adjuk. Ecettel ízesítjük.


A leves íze megtévesztésig hasonlít a pacalleveséhez.  



3 megjegyzés:

Anazar írta...

Vega pacal, nagyon jó :-D)))))))))))

Blogkonyha írta...

Jó az elnevezés! Hű, én nagyon szeretném! Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!

Névtelen írta...

Elkészítettem már kétszer is, nagyon finom!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...