2012. december 18.
Laskagomba leves avagy a vegetáriánus pacalleves
Hozzávalók: 40 dkg laskagomba, 2 sárgarépa, 3 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál mustár, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, ecet
Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük. Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük és a leveshez adjuk. Mikor a gomba megfőtt, a levest félrehúzzuk a lángról. A tojássárgát kikavarjuk a mustárral és a tejföllel, kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd a leveshez adjuk. Ecettel ízesítjük.
A leves íze megtévesztésig hasonlít a pacalleveséhez.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Vega pacal, nagyon jó :-D)))))))))))
Jó az elnevezés! Hű, én nagyon szeretném! Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok Neked és családodnak!
Elkészítettem már kétszer is, nagyon finom!
Megjegyzés küldése