Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő
a töltelékhez: 30 dkg párizsi vagy sonka
tetejére: 1 tojás, 2 evőkanál tej, mák
Elkészítése:
A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az
élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a
felfuttatott élesztőt és jól megdagasztjuk, majd a végén
beledolgozzuk az olajat. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára
kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és a párizsi szelet átmérőjével megegyező köröket szaggatunk. Kettő közé egy szelet párizsit rakunk, majd nyolc részre bevágjuk, nem egészen a közepéig. Két-két fülecskét egymással ellentétes irányba csavarunk és 20 percig pihentetjük. Tetejét tejjel felvert tojással lekenjük és közepét kevés mákkal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük.
Flori cu parizer
Ingrediente:
pt. aluat dospit: 500 g faina, 300 ml lapte caldut, 50 ml ulei, 1 ou, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar, 20 g drojdie
pt. umplutura: 300 gr parizer( salam, sunca)
pt uns: 1 ou, 2 lg lapte, mac
Mod de preparare: Zaharul si drojdia se amesteca cu laptele si se lasa la cald 10 min. Faina se cerne, apoi se adauga oul batut, sarea, laptele si se framanta bine. La sfarsit se incorporeza uleiul. Se acopera si se lasa la dospit.
Aluatul se intinde subtire ( 5-6 mm) si se taie rondele de marimea parizerului. Intre doua aluaturi se pune o felie de parizer si se taie in 8 parti . Doua cate doua petale se intorc in sensuri opuse, apoi se lasa la dospit inca 20 de minute. Oul se bate cu laptele si se ung florile deasupra, iar in mijloc se presara mac. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 15-20 min.
Flori cu parizer
Ingrediente:
pt. aluat dospit: 500 g faina, 300 ml lapte caldut, 50 ml ulei, 1 ou, 1 lingurita sare, 1 lingura zahar, 20 g drojdie
pt. umplutura: 300 gr parizer( salam, sunca)
pt uns: 1 ou, 2 lg lapte, mac
Mod de preparare: Zaharul si drojdia se amesteca cu laptele si se lasa la cald 10 min. Faina se cerne, apoi se adauga oul batut, sarea, laptele si se framanta bine. La sfarsit se incorporeza uleiul. Se acopera si se lasa la dospit.
Aluatul se intinde subtire ( 5-6 mm) si se taie rondele de marimea parizerului. Intre doua aluaturi se pune o felie de parizer si se taie in 8 parti . Doua cate doua petale se intorc in sensuri opuse, apoi se lasa la dospit inca 20 de minute. Oul se bate cu laptele si se ung florile deasupra, iar in mijloc se presara mac. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 15-20 min.
19 megjegyzés:
Nagyon szépek! Nem rég láttam Gabriellánál, már ott megtetszett, de most már mindenképpen neki kell látnom!
Én is ott láttam, ott is tetszett meg itt is. Kitűnő reggeli finomság!
Adélka, ezek gyönyörűek és nagyon ínycsiklandozóak lettek:)
Nagyon teszik! Meg is csinálom a férjemnek valamelyik nap reggelire, hadd irígykedjenek a kollégái...:))
De unde ai luat ideea ?
Gerdi, nem kell kihagyni:)
Krisz, nagyon szépek Gabriellánál.Nála egy irányba vannak csavarva a szirmok.
Roza, köszönöm.
Csiperke, biztos ízleni fog neki.
Mandala, am introdus sursa.
Nagyon tetszik. Ezt ki kell majd próbálnom. :)
Hey there! I've been reading your blog for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx! Just wanted to tell you keep up the excellent job!
Look at my website ... Read This
Ι'm not positive where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or working out more. Thanks for wonderful information I used to be looking for this information for my mission.
Also visit my page ... space-raiders.de
I lοved as much as you ωill reсeive сarrіeԁ out right here.
The sketch is attгaсtive, your
authoгed material stylish. nonetheleѕs, you command
get got аn imρatience over that you wiѕh be
ԁeliverіng the folloωing. unwell unquestionablу come
mоrе formeгly аgain as exactly the
same nеarly a lot often inside cаse you shield this increase.
Heгe is my web-site ... silkn sensepil
Ι loved as much as yοu will receive carгied οut right hеге.
The sketсh is attractіѵe, your
authoгеd material stylish. nonetheleѕs,
you сommand get got an impatience oveг thаt you wіsh be delivеring
the folloωing. unwell unquеstionably cοme more foгmeгly again as
eхаctly the sаme neaгly a lot often insiԁe сasе yоu shield thiѕ incгease.
Heге іs my site silkn sensepil
Also see my webpage: Read the Full Posting
Εxcellеnt wеbsite you hаѵе here
but ӏ wаs wantіng to κnοw if уou
kneω of аny foгums thаt сovеr the samе
tοрics talκed about here? Ι'd really love to be a part of online community where I can get opinions from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks!
Feel free to surf to my weblog Buy Silk'n Senseρil
I аm reallу еnjoуing thе theme/design of your web ѕite.
Do you ever run into any wеb browser cοmpatibility prοblems?
A small numbеr of my blog гeaders have сomplaіned abоut my webѕitе
not woгκing cоrrectlу in Explоrеr but
looks greаt in Chrome. Do you have any ideas to hеlρ
fiх this problem?
my site http://www.Sfgate.com
Ι'm gone to convey my little brother, that he should also go to see this blog on regular basis to obtain updated from most up-to-date reports.
Also visit my website ... More Signup bonuses
Howdy are using Wοrdpresѕ fοr yοur blog platform?
I'm new to the blog world but I'm trying tо get stаrteԁ anԁ cгeate my own.
Dо you need any coding expertіse to make your own blog?
Any help woulԁ bе really apprecіateԁ!
Feеl frеe to surf to my pagе http://qualityarticle.info/
Megjegyzés küldése