Hozzávalók: a piskótához: 6 tojás, 12
evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 6 evőkanál víz, 12 evőkanál liszt, csipetnyi
sütőpor; a krémhez: 25 dkg mascarpone krémsajt, 15 dkg porcukor,
10 dkg fehércsokoládé, 3 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék, 10 gr zselatin;
a díszítéshez: 1 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék, raffaello golyók.
Elkészítése: A
piskótához az egész tojásokat egy tálba törjük, hozzáadjuk a cukrot, majd
kézi mixerrel addig verjük, míg vastag habkrém lesz. Ekkor apránként hozzáadjuk
a vizet meg az olajat, összekeverjük, végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített
lisztet. A masszát egy 22 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180
fokon 25-30 percig sütjük. Míg a piskóta sül, 1 dl tejszínt felforrósítunk, az
összetördelt csokoládéra öntjük, pár percig állni hagyjuk, majd egynemű krémmé
kavarjuk és szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk,
majd folyósra melegítjük. A krémsajtot kikavarjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk
a csokoládét, a zselatint meg a kókuszreszeléket, végül beleforgatjuk a felvert
tejszínt is. A piskótát három lapba vágjuk, megpricooljuk keves vizzel, megtöltjük a krém háromnegyed
részével, majd a többivel kivűlről is bevonjuk. Végül bőven megszórjuk a kókuszreszelékkel.
A megmaradt tejszínt felverjük, nyomózsák segítségével habrózsákat nyomunk a
tortára és raffaello golyókkal díszítjük.
Tort Raffaello 12 felii / 150 min
Ingrediente: pentru
blat: 6 ouă, 12 linguri zahăr, 4 linguri ulei, 6 linguri apă, 12 linguri făină,
un praf de copt; pentru cremă: 250 g mascarpone, 150 g zahăr pudră, 100 g
ciocolată albă, 300 ml frișcă lichidă, 50 gnucă de cocos, 10 g gelatină; pentru
decor: 100 ml frișcă lichidă, 50 g fulgi de cocos, bomboane Raffaello.
Prepararea: Pentru blat, se sparg ouăle într-un bol, se
adaugă zahărul, apoi se bat cu mixerul până devine o spumă groasă. Se adaugă
treptat apa și uleiul, se amestecă, iar la final se încorporează făina
amestecată cu praful de copt. Compoziția se toarnă într-o formă de tort de 22
cm și se coace la 180°C timp de 25-30 de minute. În timp ce blatul se coace, 100
ml frișcă se încălzește, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți, se lasă câteva
minute, apoi se amestecă până devine o cremă omogenă și se lasă să se răcească
la temperatura camerei. Gelatina se dizolvă în 50 ml apă, apoi se încălzește
până devine lichidă. Mascarponele se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă
ciocolata albă, gelatina și fulgii de cocos, la final încorporându-se frișca
bătută. Blatul se taie în trei părți, se stropește cu puțină apă și se umple cu
trei sferturi din cremă, iar restul se folosește pentru a acoperi tortul la
exterior. Se presară din belșug fulgi de cocos. Frișca rămasă se bate și, cu
ajutorul unui poș, se șprițează pe tort, după care se pune pe fiecare câte o bomboană
Raffaello.
Klassz és meglepően egyszerű, imádom az ilyet:-)))
VálaszTörlésDe szép, nagyon tetszik.
VálaszTörlésÓh, ez gyönyörű és számomra kötelező is-úgy érzem! Mentettem! :)
VálaszTörlésGyönyörű torta! Nagyon fincsi lehet! Szépen fog mutatni az ünnepi asztalon! Boldog Karácsonyt!
VálaszTörlésDe szép!!! Nálam minden édesség nyerő, amiben kókusz van! Pláne, ha ilyen csodás "köntösben" van tálalva:)
VálaszTörlésEz büntetés! Ennek a tortának már a látványától is hízok vagy 2 kilót! :-))
VálaszTörlésBoldog, békés szép karácsonyt kívánok sok szeretettel neked és családodnak!
VálaszTörlésA tortád nagyon szép lett, ünnephez méltó....
Csodálatosan szép! Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!
VálaszTörlésBoldog, békés karácsonyt kívánok nektek!
VálaszTörlésA torta, mint mindig, szépséges!
Ez valami elképesztően szép! :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésSzülinapomra szeretnék raffaello tortát készíteni. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora tortaformához elegendő ez a mennyiség ami a receptedbe van? Illetve a krémen gondolkodok, hogy melyik lehet a legfinomabb. A tied nagyon tetszett. A másik amiben gondolkodok, vaníliapudnig, fehércsokit olvasztani bele és felvert tejszínhabbal összekeverni. Meg kókuszreszelék menne bele. Mit gondolsz? Kösz szépen a segítséged!
Szia Brigitta!
VálaszTörlésA tortát 22 cm-es tortaformában készítettem, hogy magas legyen(nagyon magas torta volt, mármint a méretéhez képest) 26 cm-es tortaformához is elég a piskótamassza, csak akkor kicsit alacsonyabb lesz majd. A mascarpones krém nagyon finom, de töményebb mint a pudingos. Nálunk nagy kedvenc ez a torta, így többször elkészítettem már, köztük egyszer pudingos krémmel is. Nagyon finom volt úgy is! Dr. oetker-nek van kókuszos pudingja,azt használtam hozzá, nem vaníliásat, de szerintem a vaníliás is jó lesz. Sok sikert hozzá! És boldog szülinapot előre is! :)
Szia!
VálaszTörlésA tortához mindkét esetben habtejszínt használtál, vagy a felforrósításnál főzőtejszínt?
Hulala habtejszínt használtam, nem főzőtejszínt.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésPár napja készítettem el, de a tésztája egyáltalán nem jött fel és nem volt puha, mint a piskótatészta szokott lenni. Mitől lehetett ez? Nem lehet, hogy külön kell felverni a tojások fehérjéjét és sárgáját? Szeretnék nagyobb formával is csinálni. Szerinted 26 cm-es tortaformához hány tojással csináljam?
Szia Viki! Ez nem a klasszikus puha piskótatészta, hanem egy olajos piskóta, a szerkezetet tehát tömörebb az előbbinél. Ha laza piskótát szeretnél inkább, nyugodtan készíts olyat a tortához. 26 cm.es tortaformához 8 tojásból kellene, ha nagyon magasra szeretnéd.
VálaszTörlésHány fokon kell sütni lègkeverèses sütőben????
VálaszTörlés180 fokon sütőm a piskótát, klasszikus, nem légkeveréses sütőben.
VálaszTörlésMivel nem ismerem, nem tudok pontos választ adni, de úgy tudom, hogy légkeverésesben mindig 15-20 %-al kevesebb hőfok kell.
Your style is so unique in comparison to other people I've
VálaszTörlésread stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity,
Guess I will just book mark this web site.
Feel free to surf to my web site - weight loss pill
Kb mennyibe kerül összesen??
VálaszTörlésMiért használjátok a műanyag "tejszínt"???? Íze sincs..miért nem az igazit?
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlésMegsütöttem, tökéletes a recept, nagyon finom, és könnyen elkészíthető! :) Köszönöm!
VálaszTörlésSziasztok! Aki csinált már ilyet ahoz szólna a kérdésem :) ha ma megcsinálom a tortát holnapig nem lesz baja hűtőben? :) köszönöm a választ :)
VálaszTörlésSzia! Most készítem harmadjára nagyon finom torta , a sütési ideje nekem kb 1 óra 160 fokos sütőben .😊
VálaszTörlésSziasztok! Újra megsütöttem születésnapra , mennyei ez s torta !
VálaszTörlés