Hozzávalók: 25 dkg sütőtök, 10 dkg sajtkrém, 2 cikk fokhagyma, só,
majoránna;
a tálaláshoz: pirított kenyérszeletek
Elkészítése: A sütőtököt cikkekre vágjuk és forró sütőben, kb. 50 perc alatt
megsütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. Addig a fokhagymát megpucoljuk és
áttörjük, majd belekeverjük a sajtkrémbe. A kihűlt sütőtöknek lepucoljuk a
héját és villával összetörjük, vagy ha szükséges leturmixoljuk, majd
belekeverjük a sajtkrémbe. Sóval és majoránnával ízesítjük. Pirított
kenyérszeletekkel tálaljuk.
De különleges kence! Legközelebb, ha sütök tököt, félre teszek 25 dkg-ot és kipróbálom. Pirítós kenyérrel fincsi lesz...
VálaszTörlésEz nekem is tetszik, ünnep után kipróbálom. Köszönöm.
VálaszTörlésSzeretjük a sült tököt, biztos ezt a kencét is szeretnénk. egyszer elkészítem.
VálaszTörlésHmm nagyon izgalmasan hangzik, én is nagyon szeretem, és inkább levesnek főzöm meg, de így is muszáj lesz kipróbálni!
VálaszTörlésIgen különlegesnek hangzik, nagyon szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésMennyei lehet! Micsoda ötleteid vannak! :)
VálaszTörlés