2012. december 10.

Sütőtökös sajtkrém


Hozzávalók: 25 dkg sütőtök, 10 dkg sajtkrém, 2 cikk fokhagyma, só, majoránna; 
a tálaláshoz: pirított kenyérszeletek


Elkészítése: A sütőtököt cikkekre vágjuk és forró sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. Addig a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük, majd belekeverjük a sajtkrémbe. A kihűlt sütőtöknek lepucoljuk a héját és villával összetörjük, vagy ha szükséges leturmixoljuk, majd belekeverjük a sajtkrémbe. Sóval és majoránnával ízesítjük. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.



6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

De különleges kence! Legközelebb, ha sütök tököt, félre teszek 25 dkg-ot és kipróbálom. Pirítós kenyérrel fincsi lesz...

Juci írta...

Ez nekem is tetszik, ünnep után kipróbálom. Köszönöm.

marisz57 írta...

Szeretjük a sült tököt, biztos ezt a kencét is szeretnénk. egyszer elkészítem.

Erika írta...

Hmm nagyon izgalmasan hangzik, én is nagyon szeretem, és inkább levesnek főzöm meg, de így is muszáj lesz kipróbálni!

Barbi konyhája írta...

Igen különlegesnek hangzik, nagyon szívesen megkóstolnám! :)

gionetta írta...

Mennyei lehet! Micsoda ötleteid vannak! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...