Oldalak
▼
2012. december 27.
Tökmagos sárgarépaleves
Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 1 krumpli, 2 dl tejszín, 1 kicsi hagyma, 2 evőkanál tökmagolaj, diónyi gyömbér, só;
a tálaláshoz 10 dkg tökmag, 1 dl tejföl, citrom
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a krumplit kockára, a hagymát apróra vágjuk. A gyömbért lereszeljük és az olajon kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Pár percig pároljuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, a levest félrehúzzuk és leturmixoljuk. A főzőtejszínt kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd belekavarjuk az ételbe és újból felforraljuk. A levest tökmaggal megszórva, kevés tejföllel és citrommal tálaljuk.
A citromot szeleteljük fel és adjuk fel tányéron, hogy mindenki a saját ízlése szerint savanyítsa a levest.
Ha nincs tökmagolajunk, helyettesíthetjük olíva vagy napraforgó olajjal. A gyömbér nagyon aromás, ha először használjuk, inkább kevesebbet tegyünk bele, amíg megszokjuk az ízét. Kellően adagolva, az étel aromás lesz tőle, egyben nyugtató és gyógyhatású is.
Nagyon guszta leves! És azok a virágok benne! Ki fogom próbálni, mert nagyon szeretjük a krémleveseket...
VálaszTörlésEz nagyon csábító! :))
VálaszTörlés