2012. december 27.

Tökmagos sárgarépaleves



Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 1 krumpli, 2 dl tejszín, 1 kicsi hagyma, 2 evőkanál tökmagolaj, diónyi gyömbér, só;
 a tálaláshoz 10 dkg tökmag, 1 dl tejföl, citrom

Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a krumplit kockára, a hagymát apróra vágjuk. A gyömbért lereszeljük és az olajon kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Pár percig pároljuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, a levest félrehúzzuk és leturmixoljuk. A főzőtejszínt kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd belekavarjuk az ételbe és újból felforraljuk. A levest tökmaggal megszórva, kevés tejföllel és citrommal tálaljuk. 

A citromot szeleteljük fel és adjuk fel tányéron, hogy mindenki a saját ízlése szerint savanyítsa a levest. 

Ha nincs tökmagolajunk, helyettesíthetjük olíva vagy napraforgó olajjal. A gyömbér nagyon aromás, ha először használjuk, inkább kevesebbet tegyünk bele, amíg megszokjuk az ízét. Kellően adagolva, az étel aromás lesz tőle, egyben nyugtató és gyógyhatású is. 



2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta leves! És azok a virágok benne! Ki fogom próbálni, mert nagyon szeretjük a krémleveseket...

gionetta írta...

Ez nagyon csábító! :))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...