2012. december 27.
Tökmagos sárgarépaleves
Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 1 krumpli, 2 dl tejszín, 1 kicsi hagyma, 2 evőkanál tökmagolaj, diónyi gyömbér, só;
a tálaláshoz 10 dkg tökmag, 1 dl tejföl, citrom
Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a krumplit kockára, a hagymát apróra vágjuk. A gyömbért lereszeljük és az olajon kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Pár percig pároljuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, a levest félrehúzzuk és leturmixoljuk. A főzőtejszínt kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd belekavarjuk az ételbe és újból felforraljuk. A levest tökmaggal megszórva, kevés tejföllel és citrommal tálaljuk.
A citromot szeleteljük fel és adjuk fel tányéron, hogy mindenki a saját ízlése szerint savanyítsa a levest.
Ha nincs tökmagolajunk, helyettesíthetjük olíva vagy napraforgó olajjal. A gyömbér nagyon aromás, ha először használjuk, inkább kevesebbet tegyünk bele, amíg megszokjuk az ízét. Kellően adagolva, az étel aromás lesz tőle, egyben nyugtató és gyógyhatású is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon guszta leves! És azok a virágok benne! Ki fogom próbálni, mert nagyon szeretjük a krémleveseket...
Ez nagyon csábító! :))
Megjegyzés küldése