Hozzávalók: 2 egész csirkecomb, 5 dkg császárszalonna, 5 dkg vaj, 2 dl
fehérbor, só, bors, paprika, majoránna;
a körethez: 40 dkg krumpli, só,1 ecetes
pritaminpaprika;
a tálaláshoz: savanyú uborka
Elkészítése: a csirkecombokat megmossuk és jól bedörzsöljük sóval, borssal,
kevés paprikával és majoránnával, majd a császárszalonnával körbetekerjük.
Sütőtálba rakjuk, ráöntjük a bort és kevés vizet. A vajat elosztjuk a hús
körül, majd alufóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk. Ha a hús
megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, míg a császárszalonna
ropogósra sül. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben
megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és összekeverjük egy kevés pecsenyelével, majd
megszórjuk az apróra vágott ecetes paprikával. A csirkecombokat krumplival és
savanyú uborkával tálaljuk.
A kész ételt fedjük le és ha van rá idő, akkor 30 percig, de minimum 15 percig pihentessük,
hogy az ízek jól összeérjenek.
Megjelent a Konyhatündér januári száma !!
Nagyon guszta! Istenien néz ki!
VálaszTörlésMa nem főztem, így aztán nagyon éhes lettem..... a látványtól!!!! Ez isteni!!!:)
VálaszTörlésHétvégén megsütöttem...Isteni finom lett :))) Nagyon szépen köszönöm!
VálaszTörlésSzuperek a receptjeid és gyönyörűek a fotók:)